Gå til sidens hovedinnhold

Roser lokføreren etter togbrannen

Artikkelen er over 6 år gammel

Ofotbanen var stengt i seks timer i natt på grunn av brannen, og er nå åpen for trafikk. Se video.

Varabrannsjef ved Ofoten Brann, Svein Rydholt, forteller at de først rykket ut med brannbil med 3.000 liter vann på tanken.

- Jeg rekvirerte også tankvogna med 11.000 liter vann. Vi var aldri fri for vann, men vi hadde lite vann, forteller Rydholt.

Slukket med skum

Han fikk også opp den andre brannbilen som hadde skumaggregat og enda en tankbil.

- Vi brukte nok rundt 35.000 liter vann på å slukke brannen, men det var først da vi fikk opp skumaggregatet at vi klarte å slå ned flammene. Det brant veldig godt, forteller han.

- Skum har veldig god slukkeeffekt, og det var det som gjorde susen. Men vi brukte også brann til å få kjølt ned motoren, forteller Rydholt.

Selve loket sto cirka 100 meter øst for stasjonsbygningen, og det var ikke fare for spredning av brannen til stasjonsbygningen eller godsvognene.

- Plasseringen av loket var bra for oss. Det går anleggsveier helt opp, og vi kunne kjøre rett til loket, forteller Rydholt.

Loket er helt utbrent.

Ofotbanen åpen for trafikk

Brannen ble meldt klokken 00:53 natt til torsdag, og Ofotbanen ble stengt for trafikk. Ofotbanen ble åpnet for trafikk igjen klokken 06.25, forteller regiondirektør Thor Brækkan i Jernbaneverket til Fremover.

Det er ingen skader på kjøreledningen. Brannårsaken er fremdeles ukjent.

Lokomotivet blir mest sannsynlig tatt ned til Narvik for nærmere undersøkelser for å forsøke å finne årsaken til brannen.

Brækkan sier det er særdeles sjelden at brann i lokomtiv oppstår.

Får ikke jobbe

Arnt Øverbyhagen i Peab kom til Rombak stasjon klokken 02 natt til torsdag. Da hadde det akkurat begynt å brenne.

- Peab har 40 mann som jobber med utvidelse av sporet, og vi fikk ikke dispensasjon til å jobbe i dag. Så alle mann er sendt hjem, forteller Øverbyhagen.

Han mener det er flaks at brannen i loket skjedde nettopp på Rombakstasjon.

- Det kunne vært verre hvis det for eksempel hadde begynt å brenne i en tunnel. Her er veien i daglig brukt og brannmannskapene kunne kjøre helt frem til loket, påpeker han.

Kommentarer til denne saken