Avdekket svært alvorlige mangler på russebilene

Bård Sommerseth i samtale med Nora Baustad, Sara Stokkedal og Andrine Edelsteen Moen.

Bård Sommerseth i samtale med Nora Baustad, Sara Stokkedal og Andrine Edelsteen Moen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sist torsdag var russene på Sommerseth på åpent hus for å få sjekke hvor god stand russebilene var i.

DEL

Mange av russebussene hadde alvorlige mangler, det var blant annet setebelter som ikke fungerte. Heldigvis oppdaget mekanikerne disse manglene før et uhell kunne ha skjedd. I forhold til noen år siden er russebilene i god stand.

– Jeg tror bevisstheten rundt sikkerhet og generelt strengere krav til biler som tillates å gå på veien, har bidratt til færre ulykker med russebiler i Norge de siste årene. Men vi ser altså samtidig, at noen av bilene har feil som kan bli fatale i en ulykke. Jeg er glad vi avdekker dem, for vi har absolutt ingen russ å miste, forteller Heidi Sommerseth.

Sommerseth har én sak de er spesielt opptatt av. I ukene fremover er det mange som installerer store lydanlegg i bilene. De har gjerne også løse gjenstander i bilen, ølkasser eller hva som helst annet, må enten festes skikkelig, eller plasseres slik at de ikke skader noen ved en nødbrems.

– Ga dere noen tips til russen?

– Ja våre teknikere ga mange ulike tips til russen. En løs høyttaler kan bli til en livsfarlig gjenstand i en bråstopp, forteller Heidi Sommeseth.

– Hvordan var russen, hyggelige?     

– Årets russ var en herlig gjeng akkurat som russekullene vi har hatt her før. De koste seg med 10 kilo smågodt og konkurranser, mens teknikerne våre sjekket bilene deres. Dette er jo i de fleste tilfeller helt ferske bileiere, og vi opplever at de setter stor pris på den tryggheten det gir dem å få ha erfarne fagfolk på laget. Og vi synes dette arrangementet er både meningsfullt og artig.

Artikkeltags