Endrer fristen for å søke kulturmidler fra Samerådet

Samerådets leder for kulturavdelingen, Christina Hætta, tror den endrede søknadsfristen vil være godt nytt for potensielle søkere.

Samerådets leder for kulturavdelingen, Christina Hætta, tror den endrede søknadsfristen vil være godt nytt for potensielle søkere. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ønsker å gi søkerne bedre forutsetninger.

DEL

Mens tidligere søknadsfrister har vært lagt til desember måned, må søknader for kulturmidler i 2019 være inne senest 27. august 2018.

Det opplyser utvalget i en pressemelding.

Den nye fristen er ment å sørge for bedre forutsetninger til søkerne.

– Ved å flytte søknadsfristen for kulturmidlene til høsten rekker vi å behandle og gi tilbakemelding på søknadene før det nye året starter. Det gir bedre forutsetninger for våre søkere og prosjektene de ønsker å gjennomføre, sier Samerådets leder for kulturavdelingen, Christina Hætta, i pressemeldinga.

Populære midler

Det mangler ikke på interesse for midlene, som lyses ut årlig. For søknadsåret 2018 fikk kulturutvalget inn totalt 113 søknader, fordelt på ulike støtteordninger.

De ulike støtteordningene er ment å styrke samisk kultur og kunst i ulike former, og utgjør betydelige summer: Totalt deles det ut prosjektmidler på 1 150 000 kroner, i tillegg til arbeidsstipend på 200 000 kroner til tre kulturarbeidere.

Mari Boine, Riddu Riđđu og Márkomeannu var blant dem som mottok prosjektstøtte i fjor.

– I 2018 mottok vi som vanlig enormt mange gode søknader fra hele Sápmi, for over åtte ganger så mye som det vi hadde midler tilgjengelig. Det viser hvor stort behovet er for denne ordningen, sier Hætta i pressemeldinga.

Send inn tekst og bilder «

Del tekst og bilder fra din kulturopplevelse med oss, eller send forhåndsstoff til redaksjonen

Artikkeltags