Dette er første gang sykehuset arrangerer kurs for spilleavhengige, og målet er at dette skal bli et permanent tilbud.

Sollie og Kristoffersen på Voksenpsykiatrisk poliklinikk synes deltakerne er tøffe som blir med. De legger ikke skjul på at noen av kursdeltakerne har følt presset fra familien til å melde seg på.

Ingen vet helt hvor mange som har problemer med spilling, men det er anslått at rundt 71.000 mennesker i Norge sliter med pengespillproblemer.

Spilleautomater og poker-spilling på nett er det de fleste spilleavhengige sliter med.

- Dette er spill som gir rask gevinst. Automatene blinke, det klirrer og det er lyder, forklarer de.

Kurset foregår over åtte møter. Tegn på pengespillavhengighet kan være at du lyver om hvor mye du spiller for, og at du føler behov for å spille for mer og mer penger.

Noen har slett ikke råd til å spille, og tar opp banklån. Noen «låner» fra arbeidsgiveren sin, men klarer aldri å skaffe pengene tilbake. Tragediene i kjølevannet av spillingen er mange.

På kurset blir spillemønsteret til deltakerne kartlagt. De lærer å endre tenkingen rundt det å spille. Mange tror at de kan påvirke automatene. Andre klarer ikke å forlate maskinene, for maskinen «er mett» og snart kommer gevinsten. Går de, så vinner nestemann.

– De må lære at de ikke kan påvirke automatene. De eneste som vinner er eierne av automatene. Vi skal også snakke om risikosituasjonene, påpeker Trine og Ola.

Konseptet er laget av Blå Kors, og de har god erfaring med kursene. Alle deltakerne har taushetsplikt.