Sjekk Kesias elleville kaker

Artikkelen er over 4 år gammel

En detaljert Cadillac, store pupper eller rubiks kube? Ingen problem for Ballangen-konditoren Keisa. Fremover har ikke en gang turt å publisere bilder av alle kakene hennes...

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I 2005 flyttet Kesia Mørkved (25) fra Lofoten til Ballangen for å starte lærlingtiden som konditor på Myklevold Bakeri. Der jobbet hun frem til det ble nedlagt sommeren 2011, og tok svennebrev i 2010.

– Jeg har bestandig likt å holde på med baking forteller ungjenta som fortiden jobber som badevakt i Ballangen svømmehall, og nå har baking som hobby.
Men det er bare tilfeldigheter at Mørkved i dag er utdannet konditor, egentlig skulle hun gå mekanisk.

«Kesia’s kakeverden»

I januar i fjor laget Mørkved en Facebookside med navn «Kesia’s kakeverden», der legger hun ut bilder av de kakene hun lager, til glede for hennes 456 følgere.

– Jeg viser frem hvordan kaker jeg lager, så blir det jo til at folk bestiller, forteller den talentfulle konditoren og tilføyer;

– Jeg tar imot kakeoppdrag, men er ikke en bedrift.

For det meste er det til barnedåp og bryllup hun får oppdrag, men det kommer også mange andre henvendelser.

– Det er alle mulige slags henvendelser, og er bare fantasien som setter grenser, smiler hun.

Pupper og edle deler

– Noen ganger får jeg bilder av hvordan kaken skal være, og noen ganger ber de meg bruke fantasien vilt ler hun. Og vilt har hun brukt fantasien.
På Facbooksiden er kakebildene sortert i forskjellige album, alt fra søte barnekaker og flotte bryllupskaker til «voksenkaker» hvor noen kanskje heller fjerner kakelysten.

– Det går i alt, ler hun.

I voksenmappen finnes bilder av kaker fremstilt som menns edle deler og kvinners underliv, pupper og andre spesielle kaker.

– Først fikk jeg en bestilling fra en etat i Ballangen kommune som ville ha en kake av underlivet til ei dame, ler Mørkved og forteller videre;

– Da måtte jeg finne bilder på nett og studere litt. Men nå har jeg laget det så mange ganger at jeg vet hvordan det skal se ut.

To uker senere bestilte de samme kake, med litt flere detaljer og teksten «Takk for tømminga».

Bæsjende rumper

I samme mappe ligger det også flere bilder av rumper. Bæsjende rumper, den ene med teksten «Gratulerer med dagen din forbanna søppelfyr»

– Jeg fikk bestilling på det som skulle være en bursdagskake til en, og fikk beskjed om at det skulle inneholde rumpe og at den skulle være ekkel, forklarer hun leende.

Se flere bilder, inkludert "voksenmappen" som Fremover ikke har innlemmet i bildeserien, på «Kesia’s kakeverden»

Artikkeltags