Benjaminsen er med på jaktlaget som jakter i området Vassbotn–Bøstrand–Hekkelstrand. Et område med stor elgtetthet. Jaktlaget har de siste sju årene alltid gjort unna elgjakta på under ei uke. I år slo jaktlaget alle tidligere rekorder. På litt over ett døgn hadde de skutt kvoten sin på ni dyr, deriblant elgkua full av blyhagl.
Få minutter etter jaktstart den første dagen var de tre første elgene skutt; deriblant den skadeskutte kua.
– Asle Hansen fikk tre kviger på skuddhold, og skjøt alle tre. En av grunnene til at han klarte det, var kanskje at ei av dem beveget seg litt sakte. Ved senere kontroll av kjevene, viste det seg at det samme dyret ikke var ei kvige, men ei lita ku som ikke var helt ung.
Benjaminsen forteller at de ved flåingen en uke senere kommenterte at kua var stiv i bakføttene. Men at det da ikke vistes noe spesielt på det opphengte slaktet.
– Derfor ble det ikke gjort noe mer med saken akkurat da.
Den erfarne elgjegeren sier jaktlaget ble rystet da de oppdaget at dyret var skutt med haglegevær. Det ble først oppdaget ved parteringen. Da ble det like over knehasene funnet mengder med hagl inne i kjøttet. Noen hadde trengt gjennom det tynne kjøttet, og stod imot lårbeinet. Noen hagl var slått flate. I området er det en del blodårer mellom musklene. Mange hagl var gått inn i blodårene og ført oppover i dyret.
– Vi fant noen som hadde gått hele 20 cm. Senere fant vi hagl både på sidebein og slagside.
Terje Benjaminsen sier mye tyder på at elgkua har gått lenge med skaden, for det var ingen blodutredning i kjøttet eller sårmerket ellers.
Elgjegeren grøsser ved tanken på at elgkua har gått lenge og pintes; kanskje i både ett og to år.
– En kan virkelig lure på hva som får folk til å bruke hagle på elg. Elgen tåler såpass mye at det neppe lar seg gjøre å drepe en elg med et slikt gevær.
Elgjegeren sier de vet at mange misliker elgen som går rundt husene og gjør skade på ulike busker og trær i hagen.
– Det er forståelig at folk prøver å jage den, men det må være måte på det.

LES MER I FREMOVER