Skolen legges ned

SLAGET ER TAPT: En skuffet ordfører Bjørnar Pettersen i Tjeldsund (til venstre) sammen med en like skuffet ordfører Jardar Jensen i Evenes, ser at ordfører Svein berg i Skånland gir Skånland videregående skole (innfelt) nådestøtet. Nå legges skolen ned fra høsten.	(Foto: Ragnar Bøifot)

SLAGET ER TAPT: En skuffet ordfører Bjørnar Pettersen i Tjeldsund (til venstre) sammen med en like skuffet ordfører Jardar Jensen i Evenes, ser at ordfører Svein berg i Skånland gir Skånland videregående skole (innfelt) nådestøtet. Nå legges skolen ned fra høsten. (Foto: Ragnar Bøifot)

Artikkelen er over 9 år gammel

Skånlands politikere veltet drømmen om videre drift av Skånland vgs. DEBATT: Si din mening til politikerne

DEL

Tre kommunestyrer var torsdag ettermiddag samlet til det som skulle bli en fest for ungdommen – og fortsatt drift av Skånland videregående skole. Men Skånlands ordfører Svein Berg ankom festen – og var raskt til å slokke lyset.

Problemer i kø

– Jeg har et veldig stort ønske om at skolen skal fortsette. Den betyr veldig mye for folk som ønsker å flytte hit.

Det var stort sett alt Skånlands ordfører sa som kunne tolkes dit hen at han var villig til å satse på videre drift av Skånland videregående skole.

Mange problemer

Skolen, som fungerer som nærskole for rundt 100 elever fra kommunene Evenes, Tjeldsund og Skånland ble lagt ned at Troms fylkeskommune like før jul i fjor. Håpet var at Evenes, Tjeldsund og Skånland kommuner kunne bli enige om å drive skolen videre. Med velsignelse fra departementet, var det kun et negativt vedtak blant lokalpolitikerne som kunne velte drømmen. Den kom altså i går.

– Kanskje forsvinner noen av elevene?

– Vi må søke etter lærere.

– Vi må finne inndekning for 900.000 kroner.

– Vi finner ikke inndekning, konkluderte Berg.

Over og ut

– Dette er terminert. Vi er ferdige med saken, var kommentaren fra ordfører Bjørnar Pettersen i Tjeldsund etter at Skånlands politikere ønsket å legge ned skolen fra høsten, for å starte opp igjen neste høst.

Evenesordfører Jardar Jensen var også tydelig på at heller ikke han så noen hensikt i å jobbe videre med saken etter at et halvt års intenst arbeid endte i grøfta.

Les mer om saken i fredagens papirutgave av Fremover og si din mening nederst i saken.

Artikkeltags