Politiet i Troms: - Vi har et massivt problem

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

I en pressemelding skriver Troms politidistrikt at de i løpet av de siste ukene har gjennomført en rekke kontroller av motorferdsel i utmark. Kontrollene har avdekket det politiet beskriver som «mye» ulovlig kjøring.

Dette baserer de blant annet på observasjoner av skuterspor.

«Mengden skuterspor er tallrikg og problemet er spredt over hele fylket», heter det i pressemeldingen.

Mangler registering

29 skuterførere har den siste tiden blitt kontrollert. Av disse ble hele 21 anmeldt for ulovlig motorferdsel.

Ifølge politiet er problemene flere. Mange kjører med uregisterte kjøretøy.

«Vi ser også at mange ikke har med seg førerkort og vognkor, i tillegg til at de som har registrert scooter ikke har montert registreringsskiltet forskriftsmessig på kjøretøyet», skriver politiet.

«Massivt problem»

Det er også tilfeller hvor skuterførere har valgt å unndra seg kontroll.

«Inndragning av førerkort og i verste fall inndragning av kjøretøy, er noen av sanksjonene politiet har hjemmel til å benytte seg av. Scooterkjørerne oppfordres derfor til å stanse for en hver kontroll utført av politi og oppsynspersonell med politimyndighet innenfor det aktuelle fagområdet», heter det i pressemeldingen.

Politiet beskriver nå problemet som omfattende.

«Mengden motorferdselen i utmark utgjør nå et massivt problem, og har stor negativ innvirkning på naturmiljøet både for mennesker og dyr». heter det fra politiets side.

«Det er derfor viktig å kunne luke ut de som ikke driver nyttekjøring eller på annet lovlig vis benytter motorkjøretøy i naturen.

Tilstedeværelse og kontroll har beviselig en forebyggende effekt og vi har tro på at folk etter hvert også skjønner nødvendigheten av å verne om et stadig mer presset naturmiljø».

Artikkeltags