Slutt for Nait

Artikkelen er over 9 år gammel

For høye kostnader

DEL

Det er slutt for Nord-Norges største dataparty, Nait. Høye kostnader med å leie Narvikhallen er en av hovedårsakene. De betyr at Nait 2008 trolig ble historiens siste.

Trond Johan Tufthaug, Eirik Haavik og Heidi Nilsen fra arrangørene er tydelig lei seg for den beslutningen de måtte ta – men føler at de ikke hadde noe valg.

Leiepris og krøllgress

Utgiftene til leie av Narvikhallen inkludert strøm i 2004 var 36.000 kroner. I fjor betalte Nait 171.000 kroner til leie av hallen (86.000 kroner), leie, frakt og montering/demontering av et gulv som beskytter krøllgresset og strøm. I tillegg kom utgifter til lyd, lys, premier, mat til de frivillige og andre faste utgifter. Inntektene var på 186.000 kroner.

Resultatet var et underskudd i fjor på rundt 40.000 kroner.

Fikk følger

– Vi ble lovd at det ikke skulle få følger for Nait da krøllgresset ble lagt, men det har det gjort. Vi fikk 45.000 kroner i støtte fra Narvik kommune i fjor, men det monnet ikke. Tallenes tale er at Nait har blitt seigpint, konstaterer arrangørene.

– Før det kom kunstgress hadde Nait en sunn økonomi. Vi brukte overskuddet på å kjøpe nytt og bedre utstyr, men etter at kunstgresset kom har vi ikke hatt sjans til å investere i nytt utstyr, forklarer Heidi, Trond og Eirik.

De føler at de har ropt ulv med rette - men ikke blitt hørt.

Finanskrisen og Studentersamfunnet

Det har ikke gjort situasjonen bedre at det er en finanskrise. I tillegg er stiftelsen Narvik Studentersamfunn lagt på is foreløpig. Det betyr at det ikke finnes en arrangør som kan stå økonomisk ansvarlig for et nytt arrangement.

– Vi kan ikke stå økonomisk ansvarlig som privatpersoner. Det har surret rundt i hodene hos oss en stund. Vi innså for ikke lenge siden at det ikke kunne bli et Nait i år, og tok den endelige beslutningen for noen dager siden, forteller de.

Artikkeltags