Store ressurser satt inn etter snøskred på Riksgränsen - ingen personer ble tatt av skredet

HUNDRE METER BREDT: Her, I Nordalsfjellet gikk raset søndag.

HUNDRE METER BREDT: Her, I Nordalsfjellet gikk raset søndag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Søndag rapporterer den svenske Polisen at det har gått et snøskred i Nordalsfjellet på Riksgränsen, bare kilometre unna norskegrensen.

Det var like før klokken 14 uklart om noen personer ble tatt av skredet.

Skredet er omtrent fire hundre meter langt og hundre meter bredt.

– Men det er mye folk i bevegelse på fjellet, sier Trond Olofsson i den svenske redningstjenesten til SVT Norrbotten.

Polisen fikk tak i så mye personell som mulig for å raskt få oversikt over situasjonen.

Dermed var fjellredningstjenesten fra både Norge og Sverige, redningshunder og personell fra skianlegget satt inn. I tillegg til redningshelikopter.

Helikopteret skal ha søkt på stedet uten å finne tegn til at det er noen personer i skredet.

Søkingen langs bakken er begrenset på grunn av et heng av snø som er over personellet som jobber på stedet. Dette henget skal sprenges bort før søkingen fortsetter.

Alle skiheisene i skianlegget er stengt som følge av raset. Svenske medier rapporterer at det skal være observert folk på fjellet forut for snøskredet.

Norske redningshunder skal ha befunnet seg i området på en øvelse da skredet gikk. Disse vil bli satt inn i søket etter eventuelle personer. Det samme gjelder et norsk redningshelikopter som også hadde øvelse søndag.

– Redningshundene jobber ganske enkelt med å søke etter mennesker. Arbeidet er tidkrevende. Man trenger mye folk, for å gjøre det så effektivt som mulig og for å få et bra resultat. Nå må man gjøre rede for hvor mange man leter etter, eller om man leter etter noen over hodet, sier snøskredekspert i Abisko, Mattias Hellgren til SVT.

Klokken 17:03 melder politiet i Sverige at søket er avsluttet.

- Etter et søk med både skredsøkere og redningshunder har redningsinnsatsen blitt avsluttet. Ingen personer har blitt tatt av skredet. Vi takker for innsatsen fra fjellredningstjenesten, militæret og redningstjenesten, skriver den svenske polisen.

Nordalsjellet strekker seg 1051 meter over havet, og ligger ovenfor det høyeste punktet til skiheisene, Riksgränsenfjellet, på 909 meter over havet, og er markert som rasfarlig på de offisielle løypekartene til skianlegget.

Tips Oss
TLF: 76 95 00 00 EPOST: redaksjon@fremover.no MMS FOBILDE til 2005

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken