«Nakenkalender-epidemien sprer seg landet rundt, som gonorè på et russetreff. Sist ut er modne kvinner i Narvik Teaterlag, i følge avisen Fremover. De har trykket bilder av seg selv uten klær i et opplag på 500. Baksiden (Finansavisen) vil med største ydmykhet henstille til at markedet muligens er mettet for midtlivskrisekalendere.»

Det skrev Finansavisen i mandagens papiravis - i sin skråblikk-spalte Baksiden.

- Det kan jo ikke akkurat kalles epidemi når en slik kalender har blitt laget i Norge to-tre ganger, sier Marita Havaas Olsen i Narvik Teaterlag.

Flåsete av Finansavisen

Uttalelsene fra Finansavisen ble ikke tatt godt i mot hos Narvik Teaterlag, som mener journalisten ikke har lest saken før han uttalte seg.

- Det var jo en særdeles flåsete kommentar, og han blingset ganske kraftig, sier Marita Havaas Olsen og utdyper;

- Journalisten har nok ikke lest saken og sett at inntekten går til kreft. Han har nok heller bare sett over kalendere som lages på generell basis og tatt oss med i suppa.

«I lille Narvik»

- Det første jeg tenkte var jo «er det virkelig mulig at noen i Oslo lager oppstøy av noe vi gjør helt oppe i nord, i et amatørteater i Narvik?», ler Havaas Olsen.

Men synes det var unødvendig av Finansavisen å uttale seg på den måten de gjorde.

- Flere av de som har hatt kreft i nære relasjoner føler seg jo såret av de uttalelsene, forteller hun, og legger til;

- Jeg blir nok heller mer irritert over journalistenes uvitenhet, og synes det er trist at de skal være slik at alle kan slenge ut kommentarer uten å tenke over ting.

Men litt motgang stopper ikke kalenderpikene;

- Vi er veldig trygge på det vi gjør, og lar oss ikke settes ut av Finansavisen og ders slibrige kommentarer

- Vi beklager ikke, såpass må de tåle

Fremover har vært i kontakt med Finansavisen som stiller seg uforstående til at Narvik Teaterlag ikke likte deres uttalelser. Vedkommende vi har vært i kontakt med ønsker ikke at vi bruker fullt navn, men hevder å uttale seg på vegne av avisen.

- Trygve Hegnar har blitt gjort oppmerksom på at noen har blitt fornærmet, men vil ikke beklage det på noen måter, opplyser den ansatte Fremover pratet med.

- Stiller man opp i en nakenkalender burde man tåle litt, legger de til.

Finansavisen påpeker at baksiden i deres avis er «tull og tøys».

- Det er ingen grunn til å føle seg fornærmet. Det er en fleiptete kommentar og er ikke noe å legge mer vekt på.

Fikk mye støtte

Reaksjonene lot ikke vente på seg da Narvik Teaterlag mandag publiserte utdraget fra Finansavisen på sin Facebook-side.

«Stå på jenter! Dåkker e rå!»

«Gratulerer så mye. Dåkker må virkelig ha vakt oppsikt siden en slik opptatt og viktig mann som Hegnar har hatt tid t å kommentere kalenderen dåkkers. Riktignok noe surmaget (...), men dog; reklameeffekten e sikkert stor. Håpe salget går strålende:)»

« All PR e god PR, mer penga t kreftavdelinga på Narvik sykehus!»

- Skandaløst

Det var ikke bare i Norge uttalelsene fra Finansavisen vakte oppsikt. Særlig i England, på en samleside for alle som har gjort forestillinger verden over ble reaksjonen store.

«Vi gjorde dette i Bridlington for to uker siden og samlet inn mye penger til veldedighet. Jeg synes det er helt fantastisk at "kalender piker" blir gjort over hele verden. Stå på og nyt det!»

«Jeg ville ikke bekymret meg for dette. Det er god PR og det vil helt sikkert øke salget av både billetter og kalendere.»

Det ble også lagt igjen en sint melding på Finansavisens Facebook-side, signert en britisk kalenderpike.

«Jeg har akkurat lest at dere sammenligner spredningen av teaterstykket med spredningen av gonorè (...) Hvordan kan du sammenlikne et fond som over hele verden samler inn penger til veldedighetsorganisasjoner for kreft, med spredningen av en seksuelt overførbar sykdom? Dette er skandaløst.»