Men vurdert under ett, så ble den tradisjonsrike vårkonserten til det 99 år gamle orkesteret en meget hørbar opplevelse.

Variert program

Med unntak av Carl Nielsens "Preludium fra Liten suite", så var programmet som orkesteret hadde lovet på forhånd av det lette slaget. Med musikk av Händel i den ene ytterkanten, og et par gamle radiohits av tussefløytekongen Egil Storbekken i den andre.

Inviterte til allsang

Allsang ble det også anledning for publikum til å være med på. Det skal ikke akkurat påstås at "Barndomsminne fra Nordland" og "Det går et festtog gjennom landet" runget gjennom lokalet. Men begge passet inn i den lette stemningen konsertprogrammet la opp til. Så hvorfor ikke.

Et absolutt høydepunkt

Konserten hadde ett musikalsk høydepunkt, og det var det gitaristen Anders Clemens som sto for i sin fremføring av Vivaldis "Gitarkonsert i D-dur". Clemens er en eminent gitarist, og den tolkningen han gjorde av den vakre komposisjonen sammen med orkesteret og Gaute Skoglund på cembalo var verd inngangsbilletten alene.

Med link til jubileet

Egil Malm bandt konserten sammen med små anekdoter knyttet til historien om hvorfor verken Ofoten, Nordland eller noen fra Nord-Norge var representert da den første Riksforsamlingen trådte sammen på Eidsvoll i 1814.

Jan Erik Teigen