Ifølge opplysninger www.fremover.no har fått skal det ha begynt å brenne ved inngangspartiet til den delen av skolebygget som ble bygd i 1997. Det brenner nå i den delen og den gamle delen av skolen som ble bygd i 1964. Disse to delene er totalskadet i brann.

SISTE: I morgen ettermiddag blir det klart hva som skjer med elevene ut skoleåret

- Det var voldsomt med sort røyk over hele Ballangen, og det er mange mennesker samlet ved skolen, forteller redaktør i Fremover Roger Bergersen som er på brannstedet.

- Den delen av bygget som er fra 1964 og delen som er fra 1997 er fullstendig overtent, og brannvesenet konsentrere seg nå om å berge den delen som er tre år og gymsalen, forteller redaktør i Fremover Roger Bergersen som er på stedet klokken 22.30.

Ordfører i Ballangen har selv vært rektor på skolen og synes brannen er fryktelig trist

Nydelen trolig berget

Bergersen forteller at brannvesenet ved 22.50-tiden ser ut til å klare å berge den delen av skolen som ble bygd for bare tre år siden.

Brannvesenet har siden brannen brøt ut kjempet mot flammene, og de står på begge sider av bygget for å hindre flammene i å nå den nyeste skoledelen.

Det er en brannmur mellom denne delen og den de andre delene av skolebygget.

Ved 23.20 bekrefter operasjonsleder Stein Wilhelmsen i Midtre Hålogaland politidistrikt at brannvesenet har kontroll over brannen.

Rektor Marit Bang sto ved siden av skolen og så store deler brenne lørdag kveld

Store mannskaper

Brannvesenet fra Ballangen og Narvik er på stedet. Det samme er ambulanse og politi.

Ofoten brann er der med en brannbil pluss en pumpebil, mens brannvesenet i Ballangen har en bil på stedet.

- Brannvesenet i Ballangen ba om bistand fra Narvik for å få mer vann til slukkingen, forteller operasjonsleder operasjonsleder Stein Wilhelmsen i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Operasjonslederen forteller at politiet forsøker å skaffe seg oversikt på stedet, og deres jobb er også å holde skuelystne unna.