Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal postflyet berges

Artikkelen er over 5 år gammel

Fremdeles er det mye arbeid igjen etter ulykken i vinter.

Restene av postflyet som styrtet i Nord-Sverige skal nå berges opp, det melder den svenske avisen Norrländska Socialdemokraten.

Det var natt til fredag 8. januar i år at postflyet som var på vei fra Oslo til Tromsø styrtet ved Ritsem i Nord-Sverige. Begge de to pilotene om bord i flyet omkom.

Om lag en tredjedel av flykroppen og de svarte boksene ble berget i vinter. Det ligger ennå mange deler igjen spredd i høyfjellsområdet. Og det er for å ikke skade dyr at de nå skal bort.

- Man vil ikke ha masse skrot som kan feste seg i klør eller hva som nå enn kan hende, sier Johan Strandberg som er miljøskadeekspert ved Svenska miljöinstitutet IVL, som har ansvaret for saneringen, til P4 Norrbotten.

Sluttrapporten blir levert av den svenske Havarikommisjonen i slutten av desember. For å få flere ledetråder om hvorfor ulykken skjedde skal Havarikommisjonen delta i opprydningsarbeidet.

Hele 4,5 tonn post var om bord i ulykkesflyet. Et stort antall av brevene som nå ligger spredt i fjellet skal også ryddes opp.

2000 liter flybensin lekte ut i området. Den skal nå spores ved at fisk i vannet nedenfor ulykkesstedet prøvefiskes og analyseres.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Kommentarer til denne saken