Gå til sidens hovedinnhold

Syklet for kampen mot kreft

Artikkelen er over 6 år gammel

Etter å ha mistet datteren sin i kampen mot kreft for to år siden, syklet Bjørn Sivertsen (42) over 140 mil til inntekt for barnekreftsaken.

Den 3. juli gikk startskuddet på den 140 mil lange turen, først fra Halden til København og så til Paris.

1200 syklister stilte til start og en av dem var Bjørn Sivertsen fra Narvik, med seg i støtteapparatet var hans 13 år gamle datter, Ivanna.

Formålet med turen var å samle inn penger til Barnekreft Foreningen i Norge.

Mistet datteren

Grunnen til at Sivertsen har engasjert seg i Team Rynkeby er etter at han for to år siden mistet et barn i kampen mot kreft.

– Det er klart at hun var i tankene mine på veien, men hovedgrunnen til at jeg var med er at det er en stor utfordring å sykle så langt over flere dager og at vi samler midler til en veldig god sak.

Over én million kroner

Etter å ha vært på veien i overkant av en uke og tilbakelagt rundt 140 mil - var Team Rynkeby Norge i mål i Paris 11. juli.

– Det var utrolig godt å se Eiffeltårnet og familie som var i Paris da vi kom syklende inn, smiler Bjørn Sivertsen.

Han kan med glede meddele at laget hans nådde målet deres med turen.

– Vi hadde et mål om å nå én million kroner til barnekreftsaken, og det har vi klart! stråler han.

Alle pengene går direkte til Barnekreftforeningen.

– Vi har et ønske om at pengene som kommer inn blir brukt videre til forskning på barnekreft, noe som det pr. i dag brukes for lite midler på utdyper 42-åringen som nå er tilbake i Narvik.

Egen lomme

Sivertsen forteller at rytterne som deltar må betale hele turen og oppholdet selv.

– Ja, alt er fra egen lomme. Vi må alle ha samme sykler, samme klær og alt. Vi må også dekke reisen og overnatting selv. Alle pengene fra sponsorene går rett til kreftsaken, forklarer han.

For å kunne delta på turen må du ha tilbakelagt en god del kilometer på sykkel før du kan stå på startstreken.

– Minstekravet er at man har syklet 250 mil på landeveien før rittet starter. Så det har blitt en del turer sammen med gode venner og med Narvik sykkelklubb, før rittet.

Sivertsen er imidlertid ikke i tvil om at det var verdt slitet.

– Det er bare positive ting med dette, man holder seg i form samtidig som man har det utrolig gøy. Og så gjør man det for en veldig god sak.

I år var det første gang Norge stilte med eget lag i Tour de Paris 2014.

Neste år er målet å stille tre norske lag og enda mer midler til barnekreftsaken

– Jeg håper at vi kan få flere Narvikinger med så vi kan trene sammen før Tour de Paris 2015, sier Sivertsen.

– Kjempeflott

Generalsekretær i Kreftforeningen, Ole Alexander Opdalshei, sier til Fremover at de synes det et flott tiltak av Team Rynkeby og det norske laget.

- Dette er et kjempeflott tiltak som nok betyr utrolig mye for Barnekreft Foreningen. Fremover lyktes ikke komme i kontakt med Barnekreft Foreningen.

Team Rynkeby

Team Rynkeby er et internasjonalt veldedighetssykkellag som hver sommer sykler til Paris for å samle inn penger til kreftsyke barn og deres familier. Team Rynkeby ble stiftet i 2002, da 11 mosjonister syklet til Paris for å se innspurten av Tour de France. Siden da har antall lag og deltakere vokst jevnlig. I år var det 1200 mosjonssyklister fordelt på 26 lag som startet forskjellige steder i Norden. På turens siste dag syklet alle 1200 samlet inn til Paris, en stor opplevelse!

Kommentarer til denne saken