Tjukkasgjeng går til topps

Tjukkasgjengen i Salangen har nå 30 aktive turgåere. Og det sprer seg.

Tjukkasgjengen i Salangen har nå 30 aktive turgåere. Og det sprer seg. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det startet med små gåturer, nå klatrer de på fjelltoppene også.

DEL

Sjekk denne gjengen! Det er den såkalte Tjukkasgjengen i Salangen. Nå drar de med seg flere opp av godstolen og ut på tur.

Ikke bare får de stadig større antall med seg på å gå turer langs veien. Nå går de også til fjells, og gjerne på fjelltoppene.

I form

- Vi er en gjeng som liker å være sosiale samtidig som vi liker å gå og komme oss i form. Dette er en gjeng som går turer sammen i skog og mark, fjell og i fjæra. Vi går på et lavterskelnivå som passer de fleste.

Det forteller Kathrin Tunheim i Salangen som er med i prosjektet og som benytter seg av mange turer. Mandag er faste turdager, på formiddagen ute ved Medby og på ettermiddagene på Sjøvegan. Også torsdager er faste gådager, da også på Sjøvegan.

Sprer seg

- Vi har en Facebook-gruppe som nå har 85 medlemmer. 30 av disse er aktive turgåere, og vi har masse plass til flere. Alle er velkommen uansett form, sier Kathrin Tunheim.

Tjukkasgjengen ble laget av Jan Ellefsen 48 år fra Moss i januar 2012. Han hadde da bikket et tresifret tall på vekta og ville gjøre noe med det. H laga "Tjukkasgjengen" og fikk med seg mange venner som gikk turer hver dag.

Prosjektet har spredd seg over hele landet. 26.500 er i følge Tunheim nå registrert i prosjektet.

- Dette er et tiltak som får med seg mange, inkludert meg, som ikke vil gå alene og som ikke vil trene sammen med idrettsfolk. Vi går sammen med likesinnede på vårt eget nivå, forteller Tunheim.

Må ikke være stor og tung

Hun understreker at man absolutt ikke trenger å være stor og tung for å bli med.

- Vil man bare gå en tur, er det flott. Vi har det gøy og koselig, og vi går turer som passer for alle, sier Tunheim.

Prosjektet som startet med turer langs veiene, har økt i omfang og i turmål. Blant annet har et gjeng vært på toppen av Lifjellet i Salangen.

Artikkeltags