20 tatt for ulovlig skuterkjøring i Troms: Fikk brått en mangedobling i aktiviteten

JAKT I RAMFJORDEN: Politiet og Statens naturoppsyn hadde stor kontroll av skuterkjøring i Troms i helga. Her fra Ramfjord lørdag. Foto: Nordlystipser

JAKT I RAMFJORDEN: Politiet og Statens naturoppsyn hadde stor kontroll av skuterkjøring i Troms i helga. Her fra Ramfjord lørdag. Foto: Nordlystipser

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Politiet og Statens naturoppsyn gikk til storaksjon mot ulovlig skuterkjøring i Tromsø-regionen, Lyngen og Kåfjord.

Ti skuterførere er anmeldt etter aksjonen, to av dem forsøkte i tillegg å stikke av fra politiet.

I tillegg er i underkant av ti skuterførere anmeldt for ulovlig skuterkjøring i utmark denne vinteren, forteller miljøkoordinator Rolf Olav Sollied i Troms politidistrikt til Nordlys.

– Fordel for naturen

Han forteller at skutersesongen tydeligvis er kraftig forskjøvet fra tidligere år grunnet de svært snøfattige månedene vi la bak oss i januar og februar.

– Det har vært merkbart mindre aktivitet frem til for et par uker siden, da snøen kom. Før det har det vært hardt føre og ikke nok snø til snøskuternes kjøresystemer. Det har rett og slett ikke vært gode skuterforhold, og for naturens del har jo det vært en fordel, sier Sollied.

Da snøen kom har tydeligvis skuterfolket omsider fått børstet støv av doningen.

– Aktiviteten har tatt seg kraftig opp etter at snøen kom. De siste tiden er aktiviteten mangedoblet i forhold til tidligere i vinter, sier Sollied.

84 anmeldt i fjor

Det tar politiet på alvor, og Sollied lover flere kontroller, både i påsken og utover resten av våren.

– Vi har begrensede ressurser målt i antall timeverk vi bruker på dette, men vi kommer til å være til stede i fjellet, sier Sollied.

I fjor ble det til sammen anmeldt 84 personer for ulovlig skuterkjøring i utmark i Troms. Om det samme tallet nås i år er usikkert.

– Det ble mye oppmerksomhet rundt skuterkontrollene våre i fjor, og det kan ha en preventiv effekt. Det det kan fort skje at snøen regner bort, slik at sesongen avrundes tidligere enn i fjor, sier han.

Mandag og tirsdag har det vært avholdt flere skuterkontroller, blant annet ved Altevatnet i Bardu.

Rundt 30 skuterførere ble kontrollert. De hadde alle alt sitt på det rene.

Stor skredfare

Sollied registrerer med bekymring den store skredfaren som for tiden gjør seg gjeldende i Troms.

Tirsdag ble det sendt ut obs-varsel for Tromsø-området, Lyngen og Nord-Troms fordi skredfaren øker fra 3 til 4 på skredfareskalaen.

– Vi oppfordrer alle til å være forsiktig slik forholdene er nå, og krysser fingrene for at det går bra med dem som ferdes både på ski og skuter, lovlig eller ulovlig. Forhåpentligvis får alle med seg skredfaren og advarslene knyttet til disse, slik at man innser sine begrensninger, sier Sollied.

I SKRED: Snøscooterkjørereren kjørte gjennom et nylig utløst snøskred i Sør-Lenangen. Foto: Troms politidistrikt

I SKRED: Snøscooterkjørereren kjørte gjennom et nylig utløst snøskred i Sør-Lenangen. Foto: Troms politidistrikt

Artikkeltags