Tunnelen stengt i minst 2-3 uker

Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

– Før vi vet noe om skadeomfanget er det vanskelig å si noe helt konkret, men vi antar at tunnelen blir stengt minst 2-3 uker, sier Geir Jørgensen.

DEL

Brann i Brattlitunnelen  Han er avdelingsdirektør Midtre Hålogaland vegavdeling.

Det var torsdag kveld at et vogntog sørover oppdaget brann i hengeren sin på tur gjennom Brattli-tunnelen på rv 827 til Kjøpsvik.

Hengeren ble igjen i tunnelen, cirka 300 meter fra inngangen i sør. Fredag ettermiddag brenner det fortsatt i tunnelen.

LES OGSÅ: Veien stengt i lang tid

Stengt

Jørgensen kan ikke si noe om skadeomfanget ennå.

– Før vi vet noe om skadeomfanget er det vanskelig å si noe helt konkret, men vi antar at tunnelen blir stengt minst 2-3 uker. Entreprenøren vår ankommer mandag med utstyr for å starte rensk av tunnelen, så får vi ta det derfra.

Ferge alternativ

Det eneste omkjøringsalternativ er via fergestrekningen Bognes-Skarberget eller Bognes-Lødingen.

– Det er spesielt tungtransport som benytter denne strekningen, så vi kommer til å ha fergekapasiteten under observasjon så lenge tunnelen er stengt. Dersom vi ser at det blir behov for det øker vi kapasiteten, enten ved å sette inn ekstra avganger, eller ekstra fartøyer, sier Jørgensen.

2-3 uker

Vogntoget som kom i brann var lastet med 27 tonn brunost.

– Det er antakelig ikke lasten som brenner fortsatt. Brattli-tunnelen har usikret PE-skum, som vi regner med er årsaken til at det brenner fortsatt. Vi anslår at oppryddingen vil ta minst 2-3 uker, og da kan det hende vi åpner tunnelen med restriksjoner på fart, blant annet fordi den vil mangle lys, sier Jørgensen.

Artikkeltags