- Dette er enormt

Lise Hansen i Visit Narvik er godt fornøyd med at også Evenes har tegnet en kommuneavtale med Visit Narvik.

Lise Hansen i Visit Narvik er godt fornøyd med at også Evenes har tegnet en kommuneavtale med Visit Narvik. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag var det 3600 cruiseturister gjennom Narvik - en enorm operasjon ifølge Lise Hansen i Visit Narvik.

DEL

- Nå er jeg sånn passelig sliten, men veldig glad, sier daglig leder i Visit Narvik på vei hjem fra Evenes flyplass.

Hun har vært ansvarlig for logistikken for de 3600 cruiseturistene som benyttet Narvik som snuhavn lørdag.

- Jeg er overlykkelig. Det har gått veldig bra og det inntrykket jeg har fått er at turistene også har vært fornøyde, sier hun stolt.

MV Empress la til kai lørdag og ankom med 1800 turister. Disse skulle av skipet og videre med fly fra Evenes. Motsatt vei ankom 1800 turister som skulle ombord på cruiseskipet.

- Noen var på utflukter, mens andre dro direkte fra skipet og til flyplassen. De som var på utflukter har jeg inntrykk av at var godt fornøyde, fortsetter Hansen.

Lørdag landet det seks fly på Evenes fulle med turister. Fem fly av typen  Airbus A321 og èn Boeing 747. Flyene kom fra Madrid, Barcelona og Brüssel.

- Stort for Narvik

En snuoperasjon med 3600 turister innom Narvik krever mye planlegging.

- Det har ikke gått helt knirkefritt, men til at det er første gang så er vi godt fornøyd. Vi starter evalueringen allerede nå, ettersom det bare er to uker til neste snuoperasjon, forteller Hansen.

Hun sier at de opplevde noen småproblemer med logistikken.

- Dette er noe vi lærer av og som vi skal forbedre til neste gang. Neste gang skal vi være helt klare til å takle alle utfordringer som måtte komme, for nå vet vi hva som måtte komme, smiler hun.

Visit Narvik-sjefen er ikke i tvil om at dette har en enorm betydning for Narvik og Evenes.

- Dette er veldig stort for Narvik og veldig stort for Evenes som flyplass og ikke minst for havna. At vi kan gjøre dette er enormt ute i cruisebransjen. At vi kan snu oss rundt på to måneder og få sammen denne enorme snuoperasjonen er helt enormt. 3600 mennesker har tross alt vært gjennom Evenes i dag, avslutter hun fornøyd.

Artikkeltags