–Turistene kommer kort tid før siste buss går fra Narvik. Det er bare en liten time mellom, sier Lise. Toget kommer fra Stockholm, og Narvik er endestasjonen.

– Det er mye som kan skje fra Stockholm til Narvik, sier Lise.

–Når løsningen per dags dato er slik anbefaler vi alternativer.

–For å være sikker på sin reise anbefaler vi å legge et gjestedøgn i Narvik for å slippe å omdirigere reisen, sier Lise.

–Bussen går tidlig neste morgenen, sier Lise.

Utfordring

–Det som blir en utfordring er hvis det skal rekkes fly fra Tromsø eller Kiruna, da må de legge om hele reiseruten sin, forklarer hun.

Lise mener det er uheldig, og har vært i kontakt med Statens Jernvegar (SJ) årlig, men buss/tog skal betjene et stort antall reisende til forskjellige destinasjoner, og det er ulike behov, forteller hun.

– Det er et gap for Narvik.

 

Gjør så godt de kan

– Vi gjør så godt vi kan for å hjelpe turistene med overnatting og videre transport, men det er SJ sitt ansvar, forklarer Lise.

– SJ betjener sine svenske passasjerer og endestasjonen er Narvik. Og de ser ingen ansvar utover å frakte sine passasjerer til Narvik, sier hun. Lise forteller at det er SJ som er ansvarlig for videre transport og overnatting for turistene som kommer hit, hvis toget er forsinket.

–SJ skal dekke kostnadene ved hotellovernatting eller ennen transport, forteller Lisa.

Mindre henvendelser

Siden turistkontoret flyttet til Det fjerde hjørne har det blitt mindre togturister for dem, men de er behjelpelig med å finne alternativer til de som blir stående uten transport videre, avslutter hun.

Følg Fremover på Facebook og få siste nytt først

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android