Ut på nytt E-eventyr

Artikkelen er over 13 år gammel

To unge narvikgutter, Tore Aronsen (22) og Lars Olaisen (21), er med på Norges beste electronic-sport lag som nå reiser til Sør-Amerika for å delta i en ny prestisjetung turnering.

DEL

Catch Gamer, som laget heter, vant tidligere i år sølvmedalje i det prestisjetunge World E-sports Games i Korea. 20. oktober setter laget kursen for en ny del av verden, Sør-Amerika. Her skal det norske laget første trene mot de beste brasilianske lagene i regi av organisasjonen MIBR.

– For det norske laget er dette en treningssamling. Det virkelig målet for turen er en CPL-turnering (Cyperathlete Professional League) som holdes i Santiago i Chile 28.-30. oktober. Her møtes de beste lagene i verden, forteller Rune Aslaksen som er mediekontakt for Catch Gamer-laget.

Catch Gamer er et profesjonelt e-sport lag som ikke bare ansees som Norges beste, men også blant de aller beste i verden. Med på dette laget er Tore Aronsen (22) og Lars Olaisen (22), begge fra Narvik. Selv kaller de seg henholdsvis Juzam og Naikon.

De øvrige på laget er: Jonas Alsakser Vikan (bsl, 23) fra Trondheim, Stian Svendsen (Juve 91e, 19) fra Stavanger og Christian Wæraas (Zevy, 20) fra Kristiansand.

Konkurransen i Santiago er en del av en verdensomspennende serie turneringer etter samme modell som man har i Formel 1 og i tennis. Det norske laget har tidligere vunnet en tilsvarende turnering i Istanbul i Tyrkia. Dessuten ble de nummer tre i Sheffield i England.

Electronic sports har de siste årene hatt et eventyrlig oppsving i hele verden, og særlig i de asiatiske landene. I Sør-Korea og Kina er e-sport nå tatt opp av de offisielle idrettsorganisasjonene, og nettspill har fått en enorm oppslutning.

Artikkeltags