Gå til sidens hovedinnhold

Varmende NM-åpning

Artikkelen er over 17 år gammel

BARDUFOSS: I løpet av 20 minutter var det gjort. Med komprimert dølakultur, joik og taler slo arrangørene til med vakker og varmende åpning av NM på ski 2004. Skipresident Sverre Seeberg var sikker på at kongen ville vært til stede under mesterskapet, men gleder seg over at prinsesse Märtha Louise kommer til Bardufoss.

- Dere skal vite at konkurransen om å få arrangere norsk mesterskap på ski er meget sterk. For dette er årets største arrangement for Norges Skiforbund, sa Seeberg.

Han mintes avdøde Trond Strømseth og beklaget at den sterke representanten for skiidretten i Målselv og Indre Troms ikke fikk oppleve mesterskapet.

Ideen og regien rundt åpningsseremonien i Bardufoss sentrum i går kveld satt som et skudd og ble avsluttet av et flott fyrverkeri.

Evy Fredly, Monica Lyster, Elise Strømseng og Sylvi Pettersen Ofstad hadde tatt hensyn til de klimatiske forhold og maktet å lage et komprimert produkt med glimt av dølakultur som en reise i tid med lokal historie i flotte rammer av is og snø.

I mørket var det vanskelig å se hvor mange som hadde møtt fram av publikum, men det kan ha vært over tusen personer som hadde fått plass i amfiet foran scenen som var bygd opp av snø, og endte opp i et bakteppe av Istidene, dette fjellpartiet som folk i Bardu og Målselv kappes om å skryte av.