Vi flyr mer

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Fjoråret var et godt år for regionens flyplasser, med en solid økning i antall passasjerer.

DEL

Harstad/Narvik lufthavn Evenes passerte i fjor det de selv beskriver som en milepæl - en halv million passasjerer.

Økning

Totalt kan lufthavnsjef Martin Berntzen telle 505.554 passasjerer i 2008, en økning på 3,6 prosent fra året før. 18.199 flere passasjerer benyttet seg av Harstad/Narvik lufthavn Evenes i løpet av 2008, enn i 2007. For innenlandsflyvninger var antall passasjerer 473.278, en økning på 1.9%.

– Vi har ofte diskutert når vi kom til å passere en halv million, forteller Martin Berntzen fornøyd.

Million

For hele Norge økte innenlandstrafikken på Avinors flyplasser med 0,7 prosent. Inkludert utenlandsflygninger er økningen i antall passasjerer på 2.2%. Totalt reiste 39 547 090 passasjerer til og fra en av Avinors flyplasser i 2008. Det er rett i underkant av en million flere passasjerer i forhold til 2007.

Krise

– Vi er spente på hvordan 2009 kommer til å se ut. Vi er jo inne i en finanskrise. Vi får glede oss over tallene for 2008 og ta året slik det kommer, sier en nøktern Martin Berntzen.

Noe av økningen mener han kan forklares med at Norwegian økte tilbudet sitt til tre daglige avganger til og fra Oslo i august. Tidligere hadde de en avgang på vinteren, og to daglige avganger på sommeren.

Merkes

– SAS kommer til å kutte en avgang midt på dagen i året som kommer. Det vil passasjeren merke, utdyper lufthavnsjefen.

Martin Berntzen forteller at det er trafikken som bestemmer, også om Norwegians tre avganger vil opprettholdes.

– Tallene for desember så gode ut. Men det ville ikke være riktig å tro på en vedvarende økning. 2009 vil preges av periodevis færre avganger enn i 2008, forklarer Martin Berntzen.

Artikkeltags