– Vi må kvitte <br/> oss med Haikjeften

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

– La oss ta noen bilder av Haikjeften for å ha til minne, og så kan vi rive den. Den duger ikke til formålet som musikkpaviljong.

DEL

Leder i Stiftelsen Vinterfestuka, Steingrim Sneve er klar i talen. Haikjeften er ubrukelig og kan like godt rives.

Mislykket

– Det mente jeg for ti år siden, og det mener jeg fortsatt i dag. Haikjeften har muligens en artig fasong, men den er umulig å jobbe med. Som musikkpaviljong er den mislykket. Formen gjør at alle lyder kastes til bake til sentrum og skaper et voldsomt ekko.

– Dessuten mangler den elementære ting som strøm, garderober, vann og toaletter. Jeg har forsøkt å gjøre det beste ut av denne installasjonen i 30 år, men det går rett og slett ikke, sier Sneve.

Vind

I tillegg til at Haikjeften i seg selv er mangelfull og forfallen, er heller ikke området ideelt.

– Det blåser allid. Det er ofte en særdeles sur og utrivelig fornøyelse å oppholde seg ved Haikjeften. Derfor bør vi snarest finne et alternativt sted for en festplass i Narvik, Sier Sneve.

Vinterfestuka har prøvd ut flere forskjellige alternativer til Parkhalltaket.

– Vi har forsøkt i Gate 2, og vi har forsøkt utenfor Rådhuset. Men det er vanskelig å finne et område som er stort nok. Derfor faller vi stadig tilbake på Haikjeften som den mest brukbare løsningen. Dessverre. Det er det beste vi har, og område vei og park i Narvik kommune har tross alt klart å holde anlegget sånn noen lunde i stand med de knappe ressursene de har.

Drosjeholdeplassen

– Nå må imidlertid tiden være moden for oss til å tørre å ta steget og kvitte oss med haikjeften og finne noe nytt.

– Området der drosjeholdeplassen ligger vil være et bra alternativ. Det er midt i sentrum og vil være stort nok til å håndtere det meste av arrangementer, også konserter av en viss størrelse, sier Sneve.

– For større arrangementer må vi imidlertid finne et annet område. Det alternativet man har funnet for Idol-konserten, nede ved havna, er bra.

– Men vi bør se på hva vi kan få til nede på Trekanten. Drømmen hadde vært å få en stor, sentralt plassert utescene med alle nødvendige fasiliteter, som kunne huse både Idol-konserter og andre store kulturarrangement i friluft, sier Sneve.

Artikkeltags