Gå til sidens hovedinnhold

Vil selge Oslo-OL med nordlysbilder

Artikkelen er over 7 år gammel

Men Ole Christian Salomonsen nekter å la Norges Idrettsforbund bruke bildene hans.

Ole Christian Salomonsen, nordlysfotograf fra Tromsø, fikk fredag e-post fra Norsk Idrettsforbund med en forespørsel om å bruke hans bilder til promotering av OL i Oslo.

I en e-post, lagt ut på Salomonsens egen facebookside, går han sterkt ut mot å bruke nordlys for å promotere OL i Oslo.

«Under ingen omstendigheter, og ikke for noen pris, ønsker jeg å bidra til å markedsføre et potensielt OL i Oslo med mitt arbeid. Denne OL-saken er den mest råtne prosessen jeg har bevitnet i mitt voksne liv. Lobbyvirksomhet og maktmisbruk over det hele, i all offentlighet. Det er direkte skammelig at slikt kan pågå i et moderne norge! Og det er særdeles skuffende at Norges idrettsforbund vil bruke tid og energi på å markedsføre et potensielt OL i Norge, som alle vet IKKE har nødvendig støtte i befolkningen på landsbasis», skriver han i svar til Norges Idrettsforbund.

Videre skriver han:

«Nordlys og nord-norsk natur har absolutt ingenting med Oslo å gjøre. Å vise bilder fra nord-norge for å fiske anerkjennelse og stemmer hos IOC og OL-topper i Sotsji til et OL i Oslo er så skittent at det ikke går an. Men jeg er jo heller ikke overrasket over at dette kommer. Det er jo nettopp slike bilder makteliten i Oslo ikke ønsker at verden skulle få se gjennom tv-kameraer fra et evt OL i Tromsø».

Kommentarer til denne saken