Lørenskog trues av konkurs – får ikke økonomisk støtte fra kommunen

Artikkelen er over 2 år gammel

Konkurstruede Lørenskog Ishockeyklubb ba kommunen om rundt én million kroner i krisehjelp for å redde klubben. Søknaden ble avslått.

DEL

Det ble vedtatt i formannskapet i Lørenskog onsdag kveld, ifølge en pressemelding signert ordfører Ragnhild Bergheim.

Lørenskog ishockey er på konkursens rand og skylder 771.942 kroner til kemneren i Lørenskog samt 144.370 kroner til skattekontoret for utlendinger.

Totalt ber ishockeyklubben om 916.312 kroner.

Avslaget om økonomisk støtte var enstemmig:

– «Søknaden fra Lørenskog ishockeyklubb Elite avslås». Lørenskog kommune har opp gjennom årene vært svært restriktive med å gi ekstraordinære tilskudd til lokale organisasjoner som har kommet opp i økonomisk uføre. Formannskapet har derfor på prinsipielt grunnlag avslått søknaden fra Lørenskog ishockeyklubb Elite.

Klubblisensutvalget har gitt Lørenskog frist til 4. mai med å sende informasjon som viser at de kan spille i eliteserien neste sesong.

Klubben opplyser at de har kuttet driftskostnadene, og at de skal fortsette å kutte. Sist sesong var driftskostnadene 9 millioner, sammenlignet med 13 millioner sesongen før. Neste år er planen at disse kostnadene reduseres med ytterligere to millioner.

Dersom Lørenskog Hockey går konkurs står Narvik Hockey som første på listen over klubber som skal bli tilbudt Getligaplass.

Artikkeltags