Forlenger kriseplanen for ambulansefly i nord

Av
DEL

Etter anmodning fra Helse Nord forlenger Forsvaret sin midlertidige ambulansehelikopterbase i Kirkenes til 19. juli.

Selskapet Babcock overtok ambulanseflytjenesten i Norge 1. juli, men de to første ukene i juli innebærer pålagt trening for besetningene i ambulanseflytjenesten ved hvert vaktbytte.

Men treningen av besetningen tok lengre tid enn ventet, og helseforetaket Luftambulansetjenesten måtte dermed sette i verk flere tiltak for å holde beredskapen oppe mens besetningen på ambulanseflyene i nord gjennomfører treningen.

Alt skulle fungere normalt fredag 12. juli, men tidligere denne uken skrev VG at innleien av to jetfly er forlenget til 19. juli. Torsdag kom nyheten om at også avtalen med Forsvarets Bell-helikopter er bekreftet forlenget ut samme periode.

– Vi ser nå at tilgjengeligheten på ambulansefly som kan operere på kortbaner, er i bedring. Men inntil beredskapen på ambulansefly har stabilisert seg på riktig nivå, velger vi å forlenge den midlertidige basen i Kirkenes ut 19. juli, sier administrerende direktør Lars Vorland i Helse Nord RHF i en pressemelding.

Babcock har i tillegg leid inn et reservefly, et jetfly og et propellfly med svensk mannskap.

Babcock vant i 2017 anbudskonkurransen om luftambulansetjenesten over selskapet Lufttransport, som har drevet tjenesten i 25 år.

Artikkeltags