En mann er død etter fallulykke i Lyngen

Artikkelen er over 1 år gammel

Falt om lag 100 meter etter et skavlbrudd på Sultinden.

DEL

(Nordlys) Politiet bekrefter at en mann omkom i fallulykken fra Sultinden i Lyngen tirsdag. Nødetatene ble varslet klokka 12.50. Mannen ble funnet skredtatt en time etter at ulykken ble varslet.

– Vi har fått anslått at han har falt om lag 100 meter. I fallet er det deretter utløst et skred som han ble tatt i, sier oppdragsleder Christian Andreassen i Troms politidistrikt.

Mannen ble funnet av mannskapet på ambulansehelikopteret fra UNN. Den avdøde var utstyrt med sende-mottaker-utstyr. Den omkomne er i 50-årene, opplyser politiet. Han ble bekreftet død på stedet, og ble fløyet til UNN.

Mannen som omkom var i et turfølge på fire. Det var de andre i turfølget som varslet nødetatene. Turfølget er hjemmehørende i Troms. De ble også vitne til ulykken. De ivaretas nå av kriseteam i Lyngen.

– Alle disse ble vitne til ulykken. De er i en slik tilstand at vi ikke har snakket med dem ennå. Det har vi heller ikke ønsket med tanke på det de har opplevd, sier oppdragsleder Christian Andreassen i Troms politidistrikt.

Sultinden er 1083 meter høyt. I april 2018 omkom en kvinne i 50 årene fra Østerrike i en tilsvarende ulykke i Russelvfjellet.  Hun falt om lag 2–300 meter, og utløste et skred i fallet.

– Ut fra den informasjonen vi har fått er denne ulykken ganske lik den forrige, sier Christian Andreassen

FJELLET: Sultinden er et 1083 meter høyt fjell i Lyngen. Redningskasjonen ble gjort i området Sultinden/Tverrelvdalen.

FJELLET: Sultinden er et 1083 meter høyt fjell i Lyngen. Redningskasjonen ble gjort i området Sultinden/Tverrelvdalen. Foto:

Saken oppdateres

Artikkeltags