Gå til sidens hovedinnhold

Trine Lise Olsen kommer til Márkomeannu

Artikkelen er over 4 år gammel

Fredag kommer den samiske komikeren Trine Lise Olsen til den samiske festivalen Márkomeannu i Evenes.

Olsen er kjent for å klare å håndtere alvorlig og tabubelagt tematikk med et glimt i øyet, og det er grunn til å tro at det blir både alvor og tøys når komikeren skal i samtale under festivalen, skriver Márkomeannu i en pressemelding.

Márkomeannu har gitt et komikeren ett hovedspørsmål: Ville Elsa Laula vært stolt av oss i dag? Spørsmålet er knyttet til den store samiske jubileumsfeiringen, Tråante 2017, og den Elsa Laula vi ønsker skal være stolte av oss er en av de store samiske pionerene og ildsjelen bak det historiske møtet i Trondheim/Tråante i 1917, Elsa Laula Renberg.

– Jeg synes Trine Lise er en enorm inspirasjon. Hennes måte å håndtere tabuer med et glimt i øyet, uten at hun bagatellisere alvor, er en stil jeg tror kommer til å passe helt perfekt på Márkomeannu. Dette er et av festivalen bidrag til jubileumsfeiringa, og jeg tenker at dette er vel verdt å få med seg, forteller festivalens produsent Anne Henriette Hætta Reinås.

Trine Lise Olsen er født i Båtsfjord og oppvokst i Indre Billefjord i Porsanger. I dag bor hun i Tromsø, og er kanskje mest kjent for forestillingen «Æ har Rætt» som har gått for fulle hus i hele Norge. På Márkomeannu vil hun samtale med Johan Martin Steinfjell.

Kommentarer til denne saken