Márkomeannu har ansatt ung duo som produsent og festivalleder

Stian Pedersen (25) overtar jobben som daglig leder/festivalprodusent Márkomeannu og Aili Guttorm (27) trer inn i ny 50 prosent stilling som festivalleder for Márkomeannu.

Stian Pedersen (25) overtar jobben som daglig leder/festivalprodusent Márkomeannu og Aili Guttorm (27) trer inn i ny 50 prosent stilling som festivalleder for Márkomeannu. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er ansatt festivalprodusent og festivalleder i Márkomeannu

DEL

Márkomeannu har fått ny daglig leder/festivalprodusent og ny festivalleder. Stian Pedersen (25) overtar jobben som daglig leder/festivalprodusent og Aili Guttorm (27) trer inn i ny 50 prosent stilling som festivalleder, skriver festivalen i en pressemelding.

Fra Kåfjord og Karasjok

Stian Pedersen er fra Kåfjord i Troms. Han er utdannet prosjektleder innen kunst og kreativ næring – og har de siste årene jobbet aktivt i Riddu Riđđu med hovedområder innen produksjon – og ellers vært aktiv i samisk kulturliv gjennom arbeid innen produksjon, booking og management.

Aili Guttorm kommer fra Karasjok, men har for tiden base i Moss. Hun er utdannet industriell design- og maskiningeniør. Hun er valgt inn som sametingsrepresentant for Sør-Norge valgkrets i NSR.

Saken fortsetter under bildet:

Glad

 - Vi er glade for å ha på plass ny produsent – og nå festivalleder i en 50 prosent stilling året rundt. Vi gleder oss til samarbeidet! Vi har stor tro på at våre grunnverdier ivaretas, men også at de får sette sitt eget preg på festivalen, uttaler Márkomeannu i en pressemelding.

Saken fortsetter under bildet:

Aili Guttorm (27) trer inn i ny 50 prosent stilling som festivalleder for Márkomeannu.

Aili Guttorm (27) trer inn i ny 50 prosent stilling som festivalleder for Márkomeannu. Foto:

Klar for nye utfordringer

Pedersen er helt ny i Márkomeannu, men er klar for nye utfordringer:

- Jeg gleder meg stort – og ser frem til nye utfordringer i en svært spennende jobb. Det at festivalen feirer 20 år i 2019 sier sitt om hvor viktig festivalen er – og hvilken betydning den har for Sápmi. Jeg skal jobbe for at Márkomeannu fortsetter å engasjere, overraske og at den skal være en møteplass for hele Sápmi, sier Pedersen i pressemeldingen.

Guttorm har tidligere vært ansatt som stabsleder – og er klar for nye utfordringer i ny rolle; - Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som festivalleder, og ønsker at Márkomeannu skal være plassen folk reiser til for å se igjen venner, høre musikk, le og føle glede i hjertet.

20 år neste år

Programmet til Márkomeannu består av musikk, visuell kunst, scenekunst, litteratur, seminarer, idrett, historievandringer, marked, barneprogram og ungdomsprogram.

– Márkomeannu har en helt fantastisk stab som har drevet dette i mange år, og vi gleder oss stort til å jobbe sammen med de. I 2019 feirer Márkomeannu 20 år – og vi skal selvfølgelig gjøre stas på jubilanten. Konkret hva må dere bare vente med å se – men nysgjerrighet og kreativ skaperkraft er viktige stikkord, avslutter Pedersen og Guttorm.

Márkomeannu feirer sitt 20- årsjubileum i 2019, og arrangeres 25.-28.juli 2019.

Artikkeltags