– Jeg skulle gjerne sett at beboerne kunne fått de blomstene de ønsket. Men jeg må være sikker på at vi har betjening også i jula, sier Plener.

Hun bekrefter at det er ansatte som har opplyst om allergi mot juleblomster, og derfor er det satt opp oppslag i institusjonen om hva besøkende kan ta med seg, og hva de ikke kan ta med seg.

– Det gjelder blant annet julestjerne og svibler, sier Kari Plener og forteller at hun har vært i kontakt med miljøavdelingen i kommunen.

– Jeg må forholde meg til at noen reagerer og blir syke av noen planter. De blir fryktelig tette og får problemer med luftveiene.

– Tidligere har vi sett at ansatte ikke har kunnet være på jobb som følge av en del juleblomster. Det kan jeg ikke risikere når vi har 114 beboere, understreker enhetslederen og legger til:

– Det er mye annet besøkende kan ta med seg.

Hun understreker at hun har forholdt seg til astma- og allergiforbundets anbefalinger når begrensningene nå er innført.

Det spriker imidlertid noe når det gjelder opplysninger om de enkelte plantene og allergiske reaksjoner.

På nettstedet inneklima.com – som i alle fall tilsynelatende er under paraplyen til astma- og allergiforbundet – opplyses det at julestjerna «har fått rykte på seg for å gi allergi, men dette er ikke vitenskapelig dokumentert».