Gå til sidens hovedinnhold

Må utsette oppstarten av Narvik-togene

Det vil fortsatt ta ei stund før det blir ordinær passasjertrafikk på Ofotbanen.

For abonnenter

Togselskapet Vy har hatt en plan om å gjenoppta den ordinære trafikken mellom Narvik og Sverige. På grunn av innreiserestriksjonene mellom Norge og Sverige kjører ikke selskapet tog med passasjerer fra Narvik, via Ofotbanen, og inn i Sverige. I dag forlater tomme tog Narvik daglig. Passasjerer kan gå på fra Riksgränsen, på svensk side.

Selskapet opplyste i starten av september til Fremover at de hadde ringet rundt 3. oktober på kalenderen. Det var datoen da de ønsket å gjenoppta trafikken som normalt.

Utsatt

Nå er dette utsatt til tidligst 24. oktober. Det opplyser selskapet på sine nettsider onsdag.

– Vår vurdering er at det blir aktuelt med persontrafikk over grensen tidligst 24. oktober 2021, informerer Vy.

En Fremover-tipser var i kontakt med selskapet mandag, og fikk da den datoen opplyst over telefon. Vedkommende planlegger å reise fra Narvik til Stockholm. Først onsdag oppdaterte togselskapet informasjonen på sine nettsider.

Les også

Svenskene kvier seg for å dra over Bjørnfjell

Pågående prosess

Utfordringen er fortsatt at de ikke har fått på plass ei løsning for å gjennomføre grensekontroll. Hvor og hvordan den skal gjennomføres er noe som det jobbes med. Det opplyste operativ sjef i Vy Sverige, Patrick Haglund, til Fremover forrige uke.

– Det er ikke tatt ei beslutning nå, men det foregår en prosess mellom oss, norske og svenske myndigheter. Man må bli enig i hvor man kan få på plass selve kontrollen, meddelte Haglund.

Vy skriver på nettsidene sine at de følger anbefalinger som kommer fra myndighetene og vil oppdatere informasjonen fortløpende.

Kommentarer til denne saken