Magdelena Landsem er en av dem som bruker lysløypa og turstiene på Ankenes flittig. Sammen med hunden Elvis blir det mange fine turer til fots.

- Jeg synes det er veldig fint å gå her. Særlig om sommeren, da blir det gjerne en tur hver dag. Men det er også fint å ta turen opp på fjellet om vinteren, forteller hun. I tillegg til selve lysløypa, er det mange stier som fører opp til postkassa på Ankenesfjellet. Fjellet blir brukt av mange, og Magdelena synes det er trivelig å møte på andre turgåere.

- Det er mange ganger de samme folkene man møter, og det er trivelige folk som går i fjellet, som hilser når man passerer, forteller hun.

Som mange andre, har Magdelena også ofte skrevet seg inn i boka i postkassa oppe på fjellet. Torsdag denne uka kunne leder for sportslig utvalg i Ankenes Skiklubb, Nina Haug Vanem, overrekke henne premie og bevis på at hun er trukket ut som en av årets trimmere for 2018.

- Veldig artig og hyggelig, synes Magdelena Landsem.

Nina Haug Vanem forteller at det i fjor var rundt 10.000 enkeltinnskrivinger i bøkene i postkassa på fjellet.

- Det er flott at det er så mange som bruker lysløypa og fjellet, sier hun. Hun ønsker samtidig å oppfordre enda flere til å skrive seg inn.

- Vi vet at det er mange som ikke skriver seg inn. Men vi i skiklubben bruker registreringene når vi for eksempel søker om midler. Jo flere som bruker fjellet, jo sterkere stiller vi, sier hun.

I tillegg til Magdelena Landsem, er også Hedvig Garnes Årets Trimmer 2018 på Ankenes.