Narvik hockey dro onsdag til Kiruna der Kiruna AIF ventet i returoppgjør. I den første treningskampen vant Narvik 4–2 etter solid spill bak. Onsdag var det ikke like tett.

Ikke godt nok bak

Sportslig leder Martin Persson var fornøyd med opphentingen – fra 0–3 til 4–3. Men han var ikke tilfreds med måten baklengsmålene kom på.

– Vi jobber ikke godt nok i forsvar som lag. Forsvarsspillet var ikke bra nok, men det har det vært tidligere, sier Persson.

Onsdag så han hjemmelaget lede nokså komfortabelt 3–0. Så tok Narvik tak i matchen – og snudde til 4–3. Et par minutter før slutt gikk Kiruna AIF opp i 5-4-ledelse. Helt på slutten tok Narvik ut Fabian Plogås, dagens målvakt. Da puttet svenskene pucken i tomt Narvik-bur.

– 30 minutter ikke nok

Trener Elmo Aittola var fornøyd med halvparten av kampen Men 30 minutter er ikke nok.

– Vi var gode i 30 minutter. Hadde vi vært gode i 40 ville vi vunnet kampen. Vi gjør noen feil som koster oss dyrt, men dette må vi lære av, sier han.

Aittola skryter av måten hans spillere hentet opp hjemmelaget på.

– Når vi spiller strukturert og guttene gjør det de skal, som lag, så vinner vi, skyter han inn.

Narvik-treneren sier at hockey er et mentalt spill, noe som settes på prøve når kroppene blir slitne.

– Kanskje kom vår scoring til 4–3 for tidlig, summerer han opp.

Uten to med erfaring

Narvik hadde ikke med seg fullt lag til Kiruna, selv om Robin Söderqvist var tilbake og kronet kampen med scoring.

Backkollega Kalvis Ozols sonet den første av tre kamper etter utvisning i forrige match mot Kiruna AIF. Heller ikke erfarne Johan Ceder var på is. Sportssjef Persson håper supporternes spiller er klar til å bidra i lørdagens generalprøve foran neste helg serieåpning. Hjemme i Nordkraft Arena venter et annet lag fra Kiruna – Kiruna IF.

Treningskamp ishockey

Kiruna

Kiruna AIF-Narvik hockey 6–4 (3-0, 0–2 og 3-2)

Mål Narvik:

Alexander Thomas 2

Marcus Nordlund

Robin Söderqvist