Gå til sidens hovedinnhold

Malmbanen stengt etter snøskred

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag morgen meldte Bane Nor at Ofotbanen var stengt for trafikk på grunn av et snøskred som hadde gått på svensk side. De hadde ingen prognoser om åpning.

Bård Bjerkaker, pressevakt hos Bane Nor, opplyser overfor Fremover at skredet har gått mellom Abisko og Björkliden, og at det dermed er Malmbanen som er stengt. Ofotbanen skal derimot være åpen som normalt.

– Det er ingen prognose på når trafikken er oppe og går igjen, men jeg forstår at det er problemer med været i området, både for bane og bil, så det er vanskelig å si, sier Bjerkaker.

Heller ikke tirsdag ved 09-tiden er det noen prognoser for åpning av banen.

Les også:

Les også

Vurderer å sprenge vekk snømassene: – Skredet er mellom 100 og 150 meter bredt

Han vet foreløpig ikke noe om omfanget på skredet, men sier at Bane Nor foreløpig ikke har noen indikasjoner på at noen er blitt tatt av skredet.

Ifølge Trafikverket er flere tog på strekningen nå innstilt. Den første meldingen om skredet kom like etter sju, opplyser Eva Rehnström, pressevakt hos Trafikverket. Foreløpig har de ikke stort med opplysninger om skredet.

– Vi har personal som er på vei ut dit nå, men det er vanskelig å ta seg fram. Derfor er det vanskelig å si noe om omfanget enn så lenge, sier hun.

Ingen tog skal ha blitt tatt av skredet.

Les også

Den svenske partilederen tok det siste toget før Malmbanan ble sperret: – Skredet gikk bak toget vårt

Les også:

Kommentarer til denne saken