Gå til sidens hovedinnhold

Malmtog sto fast: – Jeg er bare glad ingen personer kom til skade

Artikkelen er over 1 år gammel
Raset på Ofotbanen

Tirsdag ble et malmtog stoppet av steinras. Raset skal ha gått ved Rombak stasjon natt til tirsdag. Toget står ikke i raset, opplyser daglig leder Jacob Steinmo i LKAB Norge.

Banesjef Knut Karlsen i Bane NOR var på rasstedet tirsdag formiddag. Han opplyste om at LKAB var på vei med lok fra Kiruna for å dra toget bakover og få det inn på spor 1, som er ryddet for stein, slik at det kommer seg til Narvik. Spor 2 og 3 vil være stengt noen dager framover.

Karlsen sa til Fremover at det er anslått å være 500 kubikkmeter stein som har rast ut.

Les også

Jobber med å rydde sporene: – Det er store skader

Les også:

– Vi vet det kan inntreffe ting som dette som følger av uvær og liknende. Ved mye regn, som vi har hatt nå, kan det komme jordmasse. Det er bratt terreng, sier Jacob Steinmo.

Til vanlig går det ti malmtog i døgnet fra Kiruna. Tilbake går tog med mineraler. Steinmo opplyser om at det er rolige tider for utskiping akkurat nå, på grunn av vedlikeholdsarbeid. Dermed blir ikke malmutskipinga berørt foreløpig.

Om problemet vedvarer, derimot, og LKAB får behov for å lagre malm i Kiruna, som normalt ville blitt lagret i siloene i Narvik, vil det bli grunn til bekymring.

– Jeg er ikke bekymret i dag. Jeg er bare glad ingen personer kom til skade. Det er det viktigste, sier Steinmo, som venter å få full oversikt over hvordan raset påvirker LKABs drift onsdag.

Persontogene ser ikke ut til å bli berørt av raset, da det likevel er satt opp buss for tog mellom Narvik og Kiruna som følger av vedlikeholdsarbeid på strekninga, ifølge SJ.

Kommentarer til denne saken