Malmtrafikken var fremdeles stanset på onsdag formiddag, men skal nå ha startet opp igjen.

Havarikommisjonen var på befaring på stedet på mandag. Kommisjonen jobber til enhver tid med rundt 50 hendelser. Avdelingsdirektør for bane hos Havarikommisjon, Ida H. Grøndahl sier det dermed kan ta litt tid før rapporten er klar.

– Den endelige rapporten fra hendelsen skal offentliggjøres så raskt som mulig og vanligvis ikke senere enn tolv måneder etter hendelsen fant sted, sier Grøndahl.

Dersom de finner alvorlige feil eller avvik sier Grøndahl at de tar dette opp med aktørene fortløpende. Det har foreløpig ikke blitt funnet noe som har utløst en slik reaksjon hos Havarikommisjonen.

– Formålet med rapporten er å forbedre jernbanesikkerheten og forebygge ulykker eller hendelser. Vi har nå samlet inn informasjon om hendelsesforløpet, og vi har ikke oppdaget alvorlige eller kritiske avvik etter hendelsen som krever umiddelbare tiltak, sier Grøndahl.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Malmtrafikken går igjen

Skadene på banen er verre enn først forventet. Fremover skrev på onsdag at det måtte ryddes ytterligere før malmtrafikken kunne gå i gang igjen.

– Oppryddingsarbeidet pågår for fullt, men det har vist seg å ta lengre tid enn vi trodde, samtidig som skadene på sporet er verre enn det vi først erfarte, sa Anders Lindberg, pressesjef hos LKAB, til Järnvägar like før klokken ni onsdag.

Nå er malmtrafikken startet opp igjen forteller pressekontakt i Bane NOR, Harry Korslund.

– Malmtrafikken går nå på spor tre. Mens vi jobber med å reparere spor fire er strømnettet ved stasjonen skrudd av på dagtid, og togene må dyttes ut av stasjonen med diesellokomotiver, sier Korslund.

Bane NOR har foreløpig ingen forklaring på hva som gikk galt da malmtoget avsporet ved Narvik stasjon sist søndag.

– Vi har ikke funnet noen årsak til avsporingen. Nå jobbes det for fullt med å få ordnet spor fire og oppnå normal trafikk. Det er nå ni vogner som må flyttes bort etter det avsporede toget. Vi antar at spor fire kan være klar på søndag, sier Korslund.