FilmCamp får 2,8 millioner: – Skal promotere Troms som location for filmproduksjoner internasjonalt

FÅR PENGER: FilmCamp i Målselv får nå 2,8 millioner i driftsstøtte av fylkeskommuenn. Selskapet har blant annet bidratt til produksjonen av suksessfilmen Den 12. mann. De gikk dramatisk for seg da filmens åpningsscene ble spilt inn på Sommarøy i fjor vinter. Her angripes mannskapet på «Brattholm» av tyskere, og to menn går i vannet.

FÅR PENGER: FilmCamp i Målselv får nå 2,8 millioner i driftsstøtte av fylkeskommuenn. Selskapet har blant annet bidratt til produksjonen av suksessfilmen Den 12. mann. De gikk dramatisk for seg da filmens åpningsscene ble spilt inn på Sommarøy i fjor vinter. Her angripes mannskapet på «Brattholm» av tyskere, og to menn går i vannet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Troms fylkeskommune åpner pengesekken.

DEL

– Fylkesrådet gir et tilskudd på kr 2,8 millioner til FilmCamp AS for å utvikle FilmCamp som et nav for fremtidige audiovisuelle produksjoner i Troms, deres arbeid med å trekke til seg store filmproduksjoner og forvaltning av tilskuddsmidler til utviklings- og produksjonsstøtte av filmproduksjoner i fylket vårt, sier fylkesråd for kultur og næring, Sigrid Ina Simonsen (Ap) til Folkebladet.

Store filmer

FilmCamp i Øverbygd i Målselv har blant annet bidratt til produksjonen av Kautokeino-opprøret fra 2008 og Den 12. mann, som til sammen har solgt 851.000 billetter og dermed grundig utkonkurrert filmer som Star Wars – the last jedi og Pirates of the Caribbean.

Den 12. mann ble spilt inn i Målselv og på Sommarøy i fjor.

Les også: «Battlefield V» – med Narvik i spissen – kommer i oktober. Espen (24) har allerede prøvd det

Vil få flere filmer til nord

Troms fylkeskommune skriver i en pressemelding at de over flere år har styrket satsinga på film i fylket. Det har fylkeskommunen gjort blant annet gjennom å delvis eie og driftsfinansiere FilmCamp, og gi økonomisk støtte til Nordnorsk Filmsenter AS i Tromsø og Filmfond Nord AS, som har kontor både i Tromsø og Bodø.

– FilmCamp bidrar til å øke filmproduksjonen i regionen, både kvalitativt og kvantitativt, og fremmer samtidig en betydelig regional kultur- og næringsutvikling i tilstøtende bransjer og virksomheter. I sin søknad om driftsstøtte har FilmCamp lagt en plan som støtter opp om fylkeskommunens målsetting. FilmCamp vil blant annet jobbe for å få flere filmproduksjoner lagt til regionen, og bidra til regionale filmproduksjoner. Det skal også jobbes målrettet med å heve kompetansen i bransjen enda mer, utvikle og promotere Troms som location for filmproduksjoner internasjonalt og bidra til store filmproduksjoner, sier Simonsen.

FilmCamp ble etablert i den gamle militærleiren på Holmen i Øverbygd i 2005. Siden da har selskapet bidratt med finansiering til 43 filmer.

Les også:

Artikkeltags