Gå til sidens hovedinnhold

Mann (33) gikk inn på frisørsalongen "Hårny" - og dro fram hele stasen

Artikkelen er over 6 år gammel

En mann av utenlandsk opprinnelse må i februar møte i Trondenes tingrett hvor han må svare for en rekke tiltalepunkter. Blant annet utsatte han i april i år en bekjent for grov vold. Offeret ble påført hjernerystelse, et åpent sår under høyre øye, samt støt- og bløtdelsskader i hoderegionen. Ifølge politiadvokat Fredrik Reinertsen i Midtre Hålogaland politidistrikt skal det stå bra til med den fornærmede.

– Men voldssaken er såpass grov at vi vil legge ned påstand om 70 til 100 dagers ubetinget fengsel, ser Reinertsen til Nordlys.

Legemsbeskadigelse

Totalt må mannen svare for seks tiltalepunkter. Alle hendelsene skjedde mellom en periode fra 19. april i år, til slutten av juli. Blant de mindre grove tiltalepunktene finner man brudd på pålegg om å holde seg borte fra et kjøpesenter, samt at han stjal et par solbriller ved en butikk på det samme senteret. Mannen skal også ha oppført seg truende ved utestedet Ludo, etter at han ble nektet inngang.

– Isolert sett er det kun legemsbeskadigelsen i det første punktet som er alvorlig, sier Reinertsen.

Dro ned buksa

For mannen skal også ha opptrådt uanstendig overfor en rekke kvinner i byen. Iløpet av en firedagersperiode gikk mannen inn til flere næringsdrivende i byen hvor han viste fram sin erigerte penis. Blant annet ved frisørsalongen Hårny i Gågata i Harstad.

– Personlig oppfattet jeg ikke helt hva som skjedde før mannen var kastet ut av en av våre ansatte. Det er uansett meget ubehagelig at det plutselig kommer en mann inn i salongen og viser fram hele stasen, sier daglig leder Janne Vang ved Hårny.

Hun sier at en av hennes ansatte sto bak disken i det han kom inn. Som vanlig hilste hun han velkommen, og spurte om han ville ha time. Mannen ble bare stående å stirre på alle jentene og kvinnene inne på salongen.

– Så gikk han litt lengre inn i salongen, og dro fram utstyret til vår ansattes store forskrekkelse. Hun bare hevet armen og ba han pelle seg ut.

Småskjelven

Vang sier at den ansatte som tok affære er ikke spesielt skyggeredd, men at hun likevel ble litt skjelven i etterkant av den spesielle episoden.

– Ja, det er klart at blir man skremt av. I ettertid har vi tenkt en del på saken, og hva om en av våre unge lærlinger hadde opplevd dette?

Vang sier at slikt er ikke noe man ønsker skal skje i en by som Harstad. Mannen skal også ha vist fram sin erigerte penis til politiførstebetjent Inger Andreassen dagen etter i politiarresten på stasjonen i sentrum.

Tilregnelig

Den tiltalte skal også ha tatt seg inn på tre forskjellige eiendommer og leiligheter i samme periode. Ved et tilfelle skal han ha stått inne på soverommet til et par som lå og sov.

– Kvinnen våknet av at mannen befant seg i rommet, og hun skrek ut. Mannen i huset våknet da opp og den tiltalte ble geleidet ut, sier politiadvokat Reinertsen.

Det er gjort observasjoner av mannen, og det er konkludert med at han er strafferettslig tilregnelig, ifølge Reinertsen.

Advokat Kjetil Krokeide representerer mannen. Han sier at på nåværende tidspunkt ønsker han ikke å komme med noen kommentar.

Kommentarer til denne saken