Gå til sidens hovedinnhold

Mann fra Rana bekreftet omkommet på fylkesvei 17

Artikkelen er over 1 år gammel

I ettermiddag bekrefter Nordland politidistrikt at en mann omkom i trafikkulykken ved Flostrand i Rana.

(Avisa Nordland)

- Det har vært en alvorlig trafikkulykke på fylkesvei 17 ved Flostrand i Rana. En personbil med tilhenger og ett vogntog er involvert, meldte politiet tidligere torsdag, skriver Rana Blad.

Vogntoget kjørte av veien og havnet delvis under vann. Det ble foretatt livreddende førstehjelp på en person. I tillegg ble det sendt ned dykkere for å se om flere personer i eller ved kjøretøyet,

- Politiet fikk melding om ulykken klokken tolv i dag og det ble iverksatt varsling av samtlige nødetater umiddelbart. Dette sier Kjetil Kaalaas, operasjonsleder i Nordland politidistrikt.

NRK Trafikk meldte at veien ble stengt ved Flostrand og at det ville ta tid før veien åpner. Sjona- og Silatunnelen ble også stengt på begge sider av ulykkesstedet. Det er ingen omkjøringsmuligheter på stedet.

Redningsskøyta RS Odd Fellow III dro også til ulykkesstedet.

Klokken 17.44 ble det bekreftet. En mann er bekreftet omkommet etter ulykken ved Flostrand i dag. Det var føreren av vogntoget, mannen var hjemmehørende i Rana. De pårørende har blitt varslet.

Sjåføren av den involverte personbilen hadde ikke synlige skader, men sjåføren ble undersøkt og ivaretatt av helsepersonell.Politiet har ingen indikasjoner på at flere enn to personer var involvert i ulykken.

Det foregår bergingsarbeid av vogntoget som ligger delvis under vann. I tillegg har politiet utført tekniske undersøkelser på stedet og avhør av vitner.

Fylkesvei 17 er fortsatt stengt, men ulykkeskommisjonen fra Statens Vegvesen er ankommet i gang med sine undersøkelser på stedet. Vi antar at veien vil komme åpnes for ferdsel innen en 30-60 minutter.

Dette sier Ivar Bo Nilsson, operasjonsleder i Nordland politidistrikt.

Kommentarer til denne saken