(Nordlys)

Det var en norsk statsborger, bosatt i Tromsø, som døde i arresten i Tromsø tirsdag. Det opplyser Troms politidistrikt i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Nordlys var tidlig onsdag morgen i kontakt med politimester Astrid Nilsen. Hun svarte da at hun ikke visste om dødsårsaken.

– Per nå vet jeg ikke det. Det vil være en av de tingene Spesialenheten nå etterforsker, svarte hun.

– Hva er årsaken til at han var i arresten?

– Det kan jeg ikke svare på, svarte Nilsen.

– Hvorfor ikke?

– Det er fordi det er taushetsbelagt hvorfor personer er hos politiet.

– Er det snakk om et helserelatert oppdrag?

Politimester Astrid Nilsen avbrøt da intervjuet. Hun ba om å få svare på spørsmålet på e-post. Klokken 10.43 svarte hun at de jobbet med et svar. 12.06 sendte hun melding: «Vi jobber med saken og kommer tilbake med svar etter hvert».

Skal obduseres

Onsdag ettermiddag kommer sendte Troms politidistrikt ut pressemelding der de skriver at mannen hadde vært på politistasjonen i Tromsø i kort tid da han fikk et illebefinnende.

«Det ble iverksatt livreddende førstehjelp av politiet før personen ble fraktet til UNN i ambulanse. Vedkommende ble senere erklært død», heter det fra politiets side.

Spesialenheten for politisaker har besluttet å starte etterforskning av saken. De ble informert om hendelsen rundt klokka halv fire tirsdag ettermiddag.

Troms politidistrikt omtaler varslingen av Spesialenheten som rutinemessig.

Onsdag morgen besluttet Spesialenheten å åpne etterforskning av dødsfallet.

Avdøde skal obduseres.

Sender team nordover

Spesialenheten sender et team til Tromsø onsdag kveld.

– Det er tre etterforskere som kommer nordover til Tromsø i kveld og som skal gjennomføre taktiske og tekniske undersøkelser, sier spesialetterforsker Lars Demuru til Nordlys.

Han sier at etterforskningen i Tromsø mest sannsynlig er ferdig før helgen.

Hvor sjeldent er det med dødsfall i arresten i Norge?

– Det har jeg ikke oversikt over nå. Men det er spesialenhetens plikt å etterforske når noen dør i politiets varetekt eller når de tar hånd om folk, sier Demuru.

Ifølge en pressmelding fra Troms politidistrikt må spørsmål knyttet til bistandsadvokat, pårørende, dødsårsak med mer rettes til Spesialenheten. Men Demuru sier det er altfor tidlig å kommentere dette.

– Der har de nok vært litt rause med hva vi kan uttale oss om, sier han.