Gå til sidens hovedinnhold

Marianne ned fra 2. til 4. plass. Nå kan stortingsplassen ryke

Nominasjonskomiteen i Nordland Høyre har flyttet Marianne Dobak Kvernsjø ned fra andre til fjerdeplass. Det betyr at hun sannsynligvis kan se langt etter stortingsplass.

Marianne Dobak Kvensjø fra Narvik Høyre var ønsket på en andreplass av partiet i de tre største byene i fylket. Også Unge Høyre ønsket Kvensjø på en andreplass, som i praksis betyr sikker stortingsplass.

Etter en rådgivende uravstemning som ble gjennomført blant medlemmene i Nordland Høyre, endte Kvensjø opp på en tredjeplass. I nominasjonskomiteens enstemmige innstilling er hun nå på en fjerdeplass.

I dag har Nordland Høyre to representanter på Stortinget. En fjerdeplass gir med andre ord liten sjanse for en sikker stortingsplass etter valget.

– Vi la opp til å kjøre en åpen og demokratisk nominasjonsprosess, og jeg synes at vi har klart å leve opp til det, uttaler leder av nominasjonskomiteen Kai Henriksen ifølge en pressemelding.

Han viser blant annet til at nominasjonskomiteen i vår gikk bredt ut for å få innspill på kandidater. Senere har lokalforeningene og hvert enkelt medlem i Nordland Høyre fått stemme på kandidatene de vil ha på lista.

– Med bakgrunn i tilbakemeldingene fra lokalforeningene og medlemmene våre inviterte vi aktuelle kandidater til intervju, der vi fikk bli enda bedre kjent med kandidatene, sier Henriksen.

I dag møttes nominasjonskomiteen for å bli enige om ei innstilling. Resultatet er ei enstemmig innstilling på 15 kandidater.

Henriksen håper og har tro på at innstillinga får bred tilslutning når nominasjonsmøtet i Nordland Høyre skal ta stilling til forslaget. Nominasjonsmøtet avholdes 7. november i Bodø.

Her er den enstemmige innstillinga fra nominasjonskomiteen i Nordland Høyre:

Bård Ludvig Thorheim, Bodø

Margunn Ebbesen, Brønnøy

Johann Martin Krüger, Vestvågøy (Unge Høyre)

Marianne Dobak Kvensjø, Narvik

Odd Langvatn, Vefsn

Christine K. Nordgård, Bodø

Eivind Holst, Vågan

Beate Bø Nilsen, Sortland

Lars Filip Paulsen, Hamarøy

Trine Sivertsen Hjortdahl, Dønna

Lars Vestnes, Bodø

Lena Arntzen, Hadsel

Matz Abrahamsen, Andøy

Jone Måsøy, Brønnøy (UH)

Marte Præsteng, Hemnes

Kommentarer til denne saken