Gå til sidens hovedinnhold

Marit med scoring i storseier

Artikkelen er over 1 år gammel

Norge og Marit Røsberg Jacobsen slo Sør-Korea klart, og er i føringen i håndball-VM.

Etter tapet for Nederland har Norge reist seg i VM i håndball i Japan. Først ble Danmark slått, og i andre kamp i mellomspillet vant Norge 36–25 over Sør-Korea. Marit Røsberg Jacobsen scoret en gang. Norge har fri tirsdag, og møter Tyskland onsdag. De norske håndballjentene fikk alt de ønsket seg før avkast og kjørte så over Sør-Korea. Etter en rufsete start dominerte Norge helt mot asiatene og straffet motstanderne nesten hver gang de gjorde en feil. 1–3 ble til norsk 10-5-ledelse.

Keeper Silje Solberg spilte meget godt, og framover på banen var det raskt og oppfinnsomt norsk spill i perioden da kampen snudde helt. 20-10 ved pause sier sitt. Norge var veldig god. Sør-Korea manglet svært mye.

– Jeg er veldig godt fornøyd med førsteomgangen. Den er noe av det bedre vi har gjort. Forsvaret vårt var solid, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 3.

Sørkoreanerne skal være glad de er OL-klar som asiamester. For laget havner trolig sist i hovedrunde-puljen til Norge. Andreomgangen ble en transportetappe med mer variabelt norsk spill. Kari Brattset Dale krydret den med en sjelden skru-variant ved et norsk mål.

– I annen omgang slipper vi oss litt ned, selv om målet var å vinne den omgangen også. Det gjør vi til slutt, med ett mål, sa Hergeirsson smilende.

Tidligere på dagen tapte både Tyskland og Nederland. Det var med på å styrke den norske topposisjonen i gruppen. Norge sikret også plass i OL-kvalifiseringen med onsdagens seier.

– Det var første delmål. Det andre er å vinne «kvartfinalen» mot Tyskland på onsdag, sa Hergeirsson.

Norge er garantert plass i semifinalen hvis det blir et poeng mot tyskerne. Selv med tap kan det bli norsk avansement, men da kreves det at resultater i de to andre kampene går Norges vei.

Stillingen:

1) Norge 6 poeng, 2) Tyskland 5, 3) Nederland og Serbia 4, 5) Danmark 3, 6) Sør-Korea 2.

Håndball-VM Japan:

Sør-Korea – Norge 25–36 (10–20)

1650 tilskuere

Norge: Silje Solberg, Andrea Austmo Pedersen – Emilie Hegh Arntzen 1, Heidi Løke 5, Stine Skogrand 3, Silje Waade 3, Stine Bredal Oftedal 7, Kari Brattset Dale 5, Helene Gigstad Fauske, Moa Högdahl, Marit Røsberg Jacobsen 1, Ingvild Bakkerud 1, Camilla Herrem 2, Sanna Solberg-Isaksen 3, Marta Tomac 2, Malin Aune 3.

Toppscorer Sør-Korea: Eun Hee-ryu 7.

Dommere: Charlotte Bonaventura/Julie Bonaventura, Frankrike.

Utvisninger: Sør-Korea 3 x 2 min., Norge 2 x 2 min.

Kommentarer til denne saken