Gå til sidens hovedinnhold

Marita, Andrea og Martine hevdet seg blant nesten 600 deltakere

Artikkelen er over 1 år gammel

Tre unge jenter fra skiskyttergruppa i Bjerkvik IF kjempet mot flere av landets fremste. Det endte med enkelte meget gode resultater under Bama Skiskytterfestival/Kvalfoss-sprinten i Holmenkollen sist helg.

Bjerkvik IF sendte tre av sine skiskyttere til Bama skiskytterfestival/Kvalfoss-sprinten i Holmenkollen 25. og 26. januar. Skiskytterfestivalen er en stor nasjonal konkurranse som samler landets 13–16 åringer i nasjonalanlegget. Totalt deltok bortimot 550 skiskyttere i de fire årsklassene.

Trio

Martine Sofie Skog og Andrea Sofie Kristoffersen i J 13 og Marita Helen Olsen i J 16, deltok i sprint på lørdag og normalprogram på søndag. De gikk bra og traff mange blinker blant landets beste skiskyttere.

Under sprinten skjøt Andrea fullt hus, noe som resulterte i en finfin 8. plass og en velfortjent diplom i Kvalfoss Nuller`n (skyte fullt hus på begge skytinger i løpet av et renn under Kvalfoss-sprinten).

Les også:

Les også

Milliongave til ny tråkkemaskin: – Det var som å vinne i Lotto, det er en gave som vil sette spor etter seg i mange, mange år

Martine Skog gikk raskt i sporet, men skjøt på seg seks strafferunder og havnet på 16. plass av totalt 56 deltakere i J 13. Marita Olsen gjorde et kjempeløp, og med bare to bom gikk hun seg inn til en fin 15. plass i J 16. For Marita gjelder disse løpene som kvalifisering til Young Star

Under søndagens normalprogram var Marita uheldig og skjøt på seg totalt fire bom, noe som resulterte i en 27. plass (30 sek tillegg pr. bom) i J 16.

Opptur

Martine Skog fikk seg en skikkelig opptur etter lørdagens litt skuffende skyting. Ungjenta gikk seg inn til en fantastisk 4. plass i J 13, med bare to bom. Andrea Kristoffersen skuffet litt på standplass søndag, og skjøt på seg fire bom. Det ga henne en 33. plass i J 13.

Hege Nilssen fra skiskyttegruppa i Bjerkvik hadde følgende kommentar til jentenes prestasjoner i Oslo.

– Løperne våre har møtt tøff motstand i Holmenkollen, men alt i alt har de virkelig bemerket seg der sør, oppsummerer hun.

Kommentarer til denne saken