Markerer ny byggestart på Evenes

SPADETAK: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen med spadetaket som skulle symbolisere byggestart for den nye mannskapsmessa på Evenes flystasjon i oktober 2018.

SPADETAK: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen med spadetaket som skulle symbolisere byggestart for den nye mannskapsmessa på Evenes flystasjon i oktober 2018. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag 2. september kommer forsvarsminister Frank Bakke-Jensen for å legge ned grunnsteinen for det første nybygget for kampflyene på Evenes.

DEL

Det er knapt ett år siden forsvarsminister Frank Bakke-Jensen sist besøkte Evenes flystasjon. Da markerte han starten for byggingen av mannskapsmessa på Evenes. Mandag kommer han tilbake, nå for å markere byggingen av et tilstedevaktbygg for den framskutte operasjonsbasen for kampflyene.

Tilstedevaktbygget skal føres opp i tilknytning til shelterne som kampflyene i beredskap skal benytte. Shelterne skal imidlertid ikke bygges. De er tre av over 30 sheltere som ble bygd på 80 og 90-tallet på Evenes flystasjon.

Les også:

I forbindelse med grunnsteinsnedleggelsen  vil også F-35 kampfly fra Ørland gjøre en overflyging på Evenes. Milepælene står tett for Forsvaret og byggingen av basen for kampfly og de nye maritime patruljeflyene P-8 som skal operere fra Evenes fra 2022.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken