Inspirert av dataspill skal de få ungdommen til å spise sunnere

LUNSJMAKER: I konkurransen må elevene bevise at de er i stand til å sette sammen en sunn og variert lunsj. Foto: Skjermbilde/lagdinegenlunsj.no

LUNSJMAKER: I konkurransen må elevene bevise at de er i stand til å sette sammen en sunn og variert lunsj. Foto: Skjermbilde/lagdinegenlunsj.no

Artikkelen er over 1 år gammel

Lokal skole påmeldt i banebrytende matkonkurranse.

DEL

Elevene på Evenes skole er nå utfordret til å spise sunnere. Gjennom konkurransen «Lag din egen lunsj» skal de stimuleres til å velge sunnere matalternativ.

I konkurransen blir elevene målt på hvor godt de evner å sette sammen en variert lunsj. De må også argumentere for hva det er som gjør lunsjen bra.

Kan vinne reklame

– Resultatet blir en serie med reklameplakater, laget av og for elevene. Den beste plakaten gir vinnerklassen muligheten til å lage reklamefilm sammen med tre av sine favoritt-influensere, heter det fra arrangøren.

Verktøyene som tas i bruk for økt matstimuli er inspirert av et av verdens mest populære dataspill, Fortnite. Den skolen som vinner konkurransen får spille inn en reklamefilm med YouTube-kjendisene Randulle, Stina Talling og Murdrocks.

Cirka hver fjerde skoleungdom dropper frokost i løpet av uken, og får generelt i seg for lite mat i løpet av en skoledag.

– Det er på tide at vi tar grep, og vi er nødt til å snakke med ­og ikke til ungdommen. Fortnite er et godt eksempel på hvordan man engasjerer unge mennesker. Det ønsker vi også å gjøre, sier prosjektleder Silje Thoresen Tandberg.

Flere står bak

Det er Opplysningskontoret for Meieriprodukter, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Opplysningskontoret for brød og korn, Opplysningskontoret for frukt og grønt og Norges sjømatråd som står bak konkurransen.

Denne har de laget i samarbeid med Helsedirektoratet, Elevorganisasjonen, Landslaget for mat og helse i skolen, Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet, Utdanningsforbundet, Kost og ernæringsforbundet (Delta), FUG- Foreldreutvalget for grunnopplæringen, Landsgruppen av helsesøstre NSF, Skolelederforbundet og NHO mat og drikke. Prosjektet er finansiert av Gjensidigestiftelsen.

Artikkeltags