Mjølner brukte de første noen og 90 minuttene i årets sesong til å entre tabelltoppen. Mot et ungt og ballsikkert TIL-lag ble rutinen og smartheten til spillere som Mathias Nicolaisen og Nikita Kalinins avgjørende.

To ganger Nicolaisen

To ganger Nicolaisen, en gang raske Johan Helan og dobbel nikk etter corner av Nikita Kalinins sendte de rød/hvite rett til tabelltoppen. At det som ble TIL si trøstescoring kom etter en gedigen forsvarsmiss av Bradley Kouadio, som bommet på ballen, var ikke mye å henge seg opp i. Kuoadio spilte seg opp etter baklengsmålet og var delaktig i det som ble en stor seier til slutt. Mathias Nicolaisen, banens ener, la grunnlaget med to scoringer på ni minutter. Syv minutter etter at han selv hadde satt inn 2-1-ledelse, så serverte kapteinen ballen til hurtigtoget Johan Helan. Sistnevnte feilet ikke og Mjølner gikk til pause med grei ledelse 3–1.

Saken fortsetter under bildet

Mye balltrilling

TIL-ungguttene startet siste omgang som de første 45 minuttene. Trillet ball med fikse tekniske detaljer. Men det ble sjelden veldig farlig foran keeperdebutanten Daniel Lidetoft. Svensken tok det som kom etter pause. Det gjorde ikke den offensive TIL-keeperen Marius Tollefsen. To cornere. To legg fra venstre. To presise dødballer fra Jesper Bakli over keeper. Bak i feltet var Nikita Kalinins smart plassert. Den storvokste forsvareren stanget inn begge på samme måte. 4–1 og 5–1 var nesten an kopi av hverandre.

Mjølner fikk den sesongåpningen laget trengte.

– Det var menn mot yngre gutter. TIL spiller mye ball, men sleit innenfor begge 16-meterne, var kaptein Mathias Nicolaisen si oppsummering.

Flere kom inn

Nicolaisen var banens ener, men hadde godt selskap av flere hjemmespillere som spilte seg opp. Deivids Titovs gjorde en av sine bedre kamper i Mjølner-trøya og to unggutter – Nikolai Einås-Eidum og Emil Slåttrem Erlid – fikk noen minutter. Det gjorde også Simon Evjen, som kom opp flere ganger på venstresiden og var nær ved å sette lærkula i mål i sin redebut. At Lounes Foudil ikke gikk av banen med scoring, var et under. Alene med målet klarte den teknisk gode franskmannen å sette ballen til side.

Saken fortsetter under bildet

SOIF-poeng

– Vi gjør en bra åpningskamp. Dette er mye bedre enn det vi har vært, sa en fornøyd trener Jan Tore Bakli etter den klare seieren var i boks.

Vi merker oss at Skånland holdt nullen og sikret seg poeng hjemme mot Fløya.

Alle resultatene: Mjølner-TIL 2 5-1, Asker-Nordstrand 1-1, Skånland-Fløya 0-0, Oppsal-Follo 0-2, Hammerfest-Skjervøy 2–5

Spilles tirsdag: Skeid 2-Lørenskog og Sarpsborg 08 2-KFUM Oslo 2.

Saken fortsetter under bildet

Fakta

Norsk tipping-liga avdeling 6

Narvik stadion:

Mjølner-TIL 2 5–1 (3-1 )

Dommer: Torjus Kaspersen, Varg

Mål: 1–0 Mathias Nicolaisen (25), 1–1 Elias Aarflot (30), 2–1 Nicolaisen (34) 3–1 Johan Helan (41), 4–1 Nikita Kalinins (55) 5-1 Kalinins (90)

Gule kort: Jesper Bakli, Mjølner, Elias Langmo, Kornelius Nordmo, Elias Aarflot og Hunor Bogdan, alle TIL

Mjølner-lag: Lidetoft, Kouadio, Kalinins, Haugen, Titovs, Mikalsen, Nicolaisen, Bakli, Hanssen, Foudil og Helan

Også benyttet: S Evjen, N Einås-Eidum og E Slåttrem Erlid