Samisk kjendisstylist i «Skal vi danse»

DANSER SEG GJENNOM TV-HØSTEN: Fra venstre: Geir Schau, Ida Gran-Jansen, Erik Follestad, Anna Rasmussen, Hedda Kise, Cengiz Al, Trude Drevland, Tommy Steine, Jorun Stiansen, Erlend Elias, Grunde Myhrer og Helene Olafsen.

DANSER SEG GJENNOM TV-HØSTEN: Fra venstre: Geir Schau, Ida Gran-Jansen, Erik Follestad, Anna Rasmussen, Hedda Kise, Cengiz Al, Trude Drevland, Tommy Steine, Jorun Stiansen, Erlend Elias, Grunde Myhrer og Helene Olafsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den samiske kjendisstylisten Erlend Elias skal konkurrere på parketten.

DEL

(iFinnmark) 12 kjendiser skal fra 2. september svinge seg på parketten i den 13. sesongen av «Skal vi danse» på TV 2.

En av dem er den samiske make up-artisten og stylisten Erlend Elias fra Tysfjord i Nordland. Han har vært mye i Finnmark, og har blant annet samarbeidet med den samiske designeren Anne Berit Anti i Abanti i Karasjok.

Årets nordlending jobbet for samiske homofile

I 2014 ble Erlend Elias utnevnt til Årets nordlending.

TV-serier som «Erlend Elias søker lykken» og «Typen til» trekkes fram, i tillegg til lulesamens engasjement for å bygge opp en samtalegruppe for å hjelpe samiske homofile med å komme ut av skapet.

– Hans fargerike personlighet og levende engasjement i tv-ruta har gjort han til en snakkis på sosiale medier og rundt lunsjbord over hele landet. Som åpen homofil har han engasjert seg for å hjelpe andre samiske homofile. Han har også vært med på å arrangere samiske moteuker. I den spirende samiske motebransjen er han entusiastisk ambassadør for samisk design og er med på å løfte frem den samiske kulturen gjennom sin stylistjobb, sa juryen den gang.

Kjendisene

Dette er årets «Skal vi danse"-kjendiser:

Cengiz Al – Skuespiller (SKAM)

Hedda Kise – Programleder

Helene Olafsen – Snowboarder

Erlend Elias – Stylist

Tommy Steine – Komiker

Trude Drevland – Politiker

Anna Rasmussen – Blogger

Grunde Myhrer – Realitystjerne (Paradise Hotel)

Ida Gran-Jansen – Kjendisbaker

Geri Schau – Radiostjerne

Erik Follestad – Iskrigerne

Jorun Stiansen–Idol-vinner

Markante personligheter

– Vi er veldig stolte av årets «Skal vi danse"-cast. Dette er markante personligheter som folk flest kjenner fra før, og kommer til å bli enda bedre kjent med gjennom deres utfordringer på og utenfor parketten i høst. Med deltakere som Norges største blogger, Anna Rasmussen, SKAM-stjernen Cengiz Al, Bergens markante politiker, Trude Drevland og den folkekjære komikeren Tommy Steine, er dette en cast med stor bredde og sterk appell, forteller programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

– Gjengen har allerede masse energi og danseglede, og vi gleder oss til å se dette utspille seg på dansegulvet i hele høst, og startskuddet går allerede 2. september, fortsetter han.

Programledere er Katrine Moholt og Anders Hoff. Premieren er lørdag 2. september på TV 2.

Send inn tekst og bilder «

Del tekst og bilder fra din kulturopplevelse med oss, eller send forhåndsstoff til redaksjonen

Artikkeltags