Gå til sidens hovedinnhold

Narvik banket Lillehammer!

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Først og fremst; Gratulerer med seieren, Narvik – og lykke til videre i arbeidet med å skaffe alpin-VM i 2027.

For å holde oss til idrettsspråket: Narvik slo ikke bare Lillehammer. De banket dem. Og med den solide støtten de har fått i hele landsdelen, må de dele seieren med resten av Nord-Norge.

Narvik leverte den klart beste søknaden – og de slo Lillehammer på omtrent alle de 18 punktene som ble vektlagt i søknaden. Kun på noen få punkter ble de dømt likt. Trolig var det samling av øvelsene på én arena som ble mest vektlagt.

Skal vi tro arrangementssjef i Norges Skiforbund, Terje Lund, var evalueringsutvalget enstemmig på at Narvik hadde den beste søknaden og størst sjanse til å vinne i en internasjonal konkurranse.

Narvik leverte som sagt en solid, gjennomarbeidet søknad. Den første trange porten er passert. Styret i Norges Skiforbund er den neste. Jeg tviler på at søknaden stopper her, med tanke på de store midlene som allerede er satset. Skiforbundet ønsker et alpin-VM i Norge. Og fordi Lillehammer har søkt tre ganger – og tapt hver gang – er Narvik et tryggere valg.

De neste Narvik må overbevise er politikerne som sitter på pengesekken. Jeg tror Narvik appellerer sterkere til politikerne, enn Lillehammer. Ikke minst fordi en hel landsdel står bak kandidaten i nord. Det gjør inntrykk blant dem som styrer i hovedstaden.

Gjennom Arctic Race of Norway har Nord-Norge bevist at det finnes ressurser og kompetanse i landsdelen for store, internasjonale arrangementer. Arctic Sport er for øvrig en av tre eiere i selskapet som står bak søknaden. Daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal, er styremedlem i selskapet som har vært sentral i arbeidet med Narviks søknad.

Og jeg vet at Dybdal har spilt en sentral rolle. Sykkelsjefen, som nå er blitt skiboss, har brukt hele sitt kontaktnett innenfor både idretten, næringslivet og politikken. Kontakter som helt sikkert har kommet med gode råd. Et av momentene i forhold til praktisk gjennomføring er det samme som i Tromsøs OL-søknad: bruk av cruisebåter. Et punkt de fikk gjennomslag for.

Dybdal kommer helt sikkert til å bli sentral når Narvik skal ta søknaden ut av landet. Gjennom kontaktnettet sitt i Amaury Sport Organisation (ASO) har han også tilgang til sentrale idrettsledere internasjonalt. Den franske sportsarrangøren sitter på en rekke rettigheter innen idrett. Mannen som har bygd opp Arctic Race of Norway til å bli en internasjonal suksess kommer sikkert til å få den hjelpen han trenger og ønsker.

Tirsdag ble det kjent at Narvik får en av etappene i 2019-utgangen av Arctic Race of Norway. Ingen kommer til å bli overrasket om det dukker opp noen internasjonale skitopper i malmbyen – sentrale aktører blant dem som skal avhøre hvem som får mesterskapet i 2027.

Narvik kan nyte seieren på første etappe i noen dager. Så gjelder det å jobbe videre – minst like hardt som de har gjort til nå.

Nok en gang; Gratulerer, Narvik!

Kommentarer til denne saken