Gå til sidens hovedinnhold

Mer veipenger på bordet: – Nå er det bare å søke

Nå kan fylkeskommunene søke om penger til generelt vedlikehold av fylkesveiene.

I fjor økte Stortinget tilskuddsordningen for vedlikehold av fylkesveger med 400 millioner kroner. Nå kan fylkeskommunene søke om disse pengene for 2021.

– Nå er det bare for Nordland fylkeskommune å søke, skriver gruppeleder for Høyres fylkestingsgruppe Beate Bø Nilsen i en pressemelding.

Mange steder er det stort behov for oppgradering og nå har fylkeskommunene en sjanse til å få ekstra midler til dette, som de har etterspurt mange ganger. For disse 400 millioner kronene er det ikke krav om at tiltakene skal være særskilt viktige for sjømatnæringa. Resten av ordningen, på 91,5 millioner kroner som var de ordinære midlene for 2020, har dette kravet.

– Fylkesvegnettet i Nordland har et stort etterslep, men dette håper jeg blir en ekstra motivasjon og en hjelpende hånd for at fylkene kan oppgradere egne veier, siteres Marianne Dobak Kvensjø, 2.-kandidat på Høyres stortingsliste i pressemeldingen.

Dette er tiltak som kommer i tillegg til prosjekter og tiltak som allerede er planlagt for 2021 av fylkeskommunene. Derfor fører dette til enda mer vedlikehold av fylkesvegene.

Det er Statens vegvesen som forvalter ordningen.

Kommentarer til denne saken